Merkur u Biku – vrijeme financijskih odluka


Merkur 27. travnja ulazi u znak Bika i prilično će utjecati na način što, kako i o čemu razmišljamo te kako komuniciramo. U Biku će se zadržati do 11. lipnja.

Dok je Merkur u Ovnu bio brz, aktivan i energičan, ovaj Merkur poprima značajke Bika kojem treba vremena da razmisli, procesuira i tek potom izgovori.

Vrlo je razuman, praktičan, racionalan, potrebno je sada svoje stavove potkrijepiti dokazima, konkretnim primjerima.

Reci ono što jest i budi uvjerljiv.

Cijenim zdrav razum.

Nemoj mi govoriti o onome što je bilo ili onome što će biti, razgovarajmo o onome što je sada.

Ne vjerujem dok ne vidim.

Komunikacija postaje sporija i opreznija. Treba stati iza onog što govorimo i potkrijepiti to i djelima. Riječi bez djela nemaju težinu, pa ni značaj. Budite strpljivi u čekanju odgovora na postavljena pitanja.

Više smo usmjereni na novac, egzistenciju, hranu i materijalnu stranu života. Misli nam idu u tom smjeru. Češće razgovaramo o tim temama, djelujemo u tom smjeru, donosimo neke odluke.

Nekad će biti teško uvjeriti druge u ispravnost ili istinitost stavova. Tvrdoglavost je naglašena, kao i nesklonost kompromisu. Ne ulazite u rasprave s osobama koje nisu spremne na dogovor i suradnju. To bi sada moglo biti uzaludna potrošnja energije.

Pročitaj  Korona mijenja svijet - Julijana Oremović

Postoji potreba za odlaskom u prirodu, više se bavimo uzgojem bilja, prirodnim pripravcima, vrtom.

Pripazite na vrat, grlo, neka vam hrana ne bude utjeha.

Danas i sutra (27. i 28.4.) bit će u izazovnom aspektu sa Saturnom što može prouzročiti neke blokade u ispunjenju ciljeva. Naći ćemo se pred jednim problemom koji nam izaziva osjećaj težine, a koji je sada dobro riješiti. To mogu biti financijski problemi, svađa s bliskom osobom, ponavljanje neriješene situacije iz prošlosti ili kritike koje dolaze od strane autoriteta, starijih osoba.

Dobro je ovih dana promatrati svoje misli. Ne pletite u svom umu negativne scenarije. On nam nekad otežava napredovanje prema cilju jer smo puni strahova i nepovjerenja koji upravo dolaze iz njegove ‘kuhinje’.

Ne držite se onih opcija koje vam štete. Uputite konstruktivnu kritiku na račun osobe koja vas svojim ponašanjem ugrožava. Udaljite se od ljudi koji vam kradu energiju svojim samosažaljevanjem. Sebičnost i škrtost nas također mogu uznemiriti.

Pročitaj  Utorak – Sposobnost slušanja | Vedski jyotish

 

Photo by Joshua Hoehne on Unsplash

 

Vir link

Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email