Mistični zvuci – OM Chanting

03 November 2018  ·  Thasarathan

Mistični zvuci su nešto što očara svakoga tijekom trajanja OM Chantinga. Neki od uobičajenih zvukova koji se mogu čuti za vrijeme OM Chantinga su zvona, školjka, harmonij, cvrčci, flauta, i tako dalje. Mnogi će se zapitati jesu li ovo zaista mistični zvuci ili su jednostavno harmonici (‘overtones’) koji se stvaraju kada grupa ljudi pjeva zajedno. Bilo kako bilo, zvuci nisu jedina mistična stvar u vezi OM Chantinga; čitavo iskustvo sudjelovanja u krugu je zapravo ono što nadahnjuje naše srce. Zahvaljujući milosti Paramahamse Vishwanande u mogućnosti smo doživjeti OM Chanting ovdje u Maleziji od 2012. godine.

Uvijek je vrlo zanimljivo čuti različita iskustva koja dijele sudionici OM Chantinga. Pored mističnih zvukova, neki mogu vidjeti svjetla, neki čuju kompleksne mantre, neki osjete toplotu i vibracije u tijelu, dok drugi osjete kretanje energije u zraku. Neki blagoslovljeni i nadareni sudionici mogu doživjeti složene vizije i u mnogo slučajeva su vidjeli pojave Mahavatara Babajija i Paramahamse Vishwanande kako šetaju kroz krug blagoslivljajući svakog pojedinca u njemu. Zanimljivo, jedan od naših već odavno redovitih sudionika je tek nedavno čuo mistični zvuk zvona po prvi put, usprkos višestrukom prisustvovanju krugovima OM Chantinga. Obično se zvona čuju odmah, čak i na početku OM Chantinga.

Pročitaj  Moj tajni recept

Ovakva različita iskustva govore nam da svatko prolazi kroz različite faze duhovnog napretka. Jedna od tehnika koju su dali Mahavatar Babaji i Paramahamsa Vishwananda u Atma Kriya Yogi je nada kriya. To je tehnika kriya meditacije koja omogućava doživljaj ovih mističnih zvukova u tihoj koncentraciji. Dok se naša energija podiže i prodire kroz različite slojeve karme moguće je osluškivati različite mistične zvukove.

Ljepota kruga OM Chantinga je u tome što se, uz pomoć Majstora i truda čitave grupe, razina energije u trenutku podiže do neslućenih visina omogućavajući nam spajanje s ovim nevjerojatnim mističnim zvucima i duhovnim iskustvima. Ovo može zahtijevati mnogo godina disciplinirane sadhane (duhovne prakse) ako to radimo sami. Svaki OM Chanting je privilegija i prilika za nas da poboljšamo naš fokus, koncentraciju i izraz ljubavi prema Bogu i guruu, da bi svaki OM Chanting bio bolji od prethodnog.

Mystical OM- Bhakti Marga Sadhana
Mistični OM

Blog »

Pročitaj  ZABORAVLJENA NAVIKA TRAŽENJA ODGOVORA IZNUTRA
Bhakti Marga
Uroni u tajne drevnih tehnika kako bi ti se umirio i razbistrio um, kako bi razvio unutrašnju ravnotežu i uspostavio dublju povezanost sa sobom i ljudima oko sebe. Riječ ‘sadhana’ znači duhovna praksa. Milošću duhovnih Učitelja Paramahamse Vishwanande i Mahavatara Babajija, Bhakti Marga Sadhana otvara srce transformativnoj snazi ljubavi.
No Tab Selected
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email