Muškarac i žena u zamijenjenim ulogama

Muškarac i žena u zamijenjenim ulogama


Muškarac i žena u zamijenjenim ulogama

Biblijske su priče i mitovi prožeti nerazumijevanjem principa muškog i ženskog. Iako smo tehnološki napredovali, u odnosima smo toliko površini i povrijeđeni te zbog otpora od viđenja lažnih nadanja, stvorili smo emotivni zid ogorčenosti kojeg pokušavamo opravdati jednodimenzionalnim opravdanjima vlastitih dječjih stavova.
Želimo ljubav, ali živimo potpuno hednostički. Želimo odnos, a tražimo sigurnost. To je kao da želimo gledati nogometnu utakmicu, ali odemo na balet i čudimo se onome što vidimo. Ovo je danas toliko ozbiljan problem. U svakodnevnom razgovoru, bilo s prijateljima ili u društvu, ne postoji refleksija. Primjerice, otkrili su kroz dnk analizu da ženski mozak radi 62 posto po muškom principu. Znanstveno stajalište je da čestom promjenom partnera žena preuzima muške stanice, a one onda stvaraju uočenu promjenu. Činjenica je da današnji muškarac u odnosu na pedesete godine prošlog stoljeća ima preko 50 posto manje spermija. Ova istraživanja govore o nepoznavanju problema koji je u psihi žene i muškarca.
 Čestim mijenjanjem partnerica, muškarac postaje opsjednut negativnom podsvjesnom ženom, a suprotno, žena postaje opsjednuta podsvjesnim kritičkim muškarcem. Ovo je problem koji ljudi mogu zamijetiti teoretski, ali u komunikaciji i svakodnevnom životu s partnerom ne razumiju jer su u intelektu i bježe od odnosa pošto je shvaćanje odnosa napuštanje ega, a to bi bio kraj civilizacije.

Pročitaj  Godišnji horoskop 2022. - što očekivati?

jyotish savjetnik i terapeut

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.netAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Pročitaj  Povezanost i razlike karme i pshioanalize
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email