Na odnose utječu razdoblja

Na odnose utječu razdobljaKada se susretnu dvije osobe, malo kome je jasno da su se susreli svi segmenti vašega života i da oni momentalno djeluju na vaš život. S druge strane, svatko od nas se po jyotishu nalazi u određenom razdoblju koje može trajati od osam, deset, ili 19 godina. Stoga, možete sresti jednu osobu koja vam se može nevjerojatno sviđati, ali vas okolnosti ili razdoblja nikako ne mogu spojiti.
Kao da vas jedna jaka sila vuče u drugom smjeru i ne možete ništa učiniti po tom pitanju. Navest ću dva primjera. Karlo se zaljubio na jednom poslovnom sastanku u Emu. Održavali su neprestano kontakte, ali kada bi se pogledao njihov život, ona je bila u potpuno drugačijoj situaciji od njega. Dok je on pokušavao isplivati iz egzistencijalne situacije, ona je živjela lagodan život i bila je u jako dobrom životnom razdoblju. Emini roditelji bili su jako opčinjeni statusom, a Karlo bez obzira na svoju obrazovanost, nije pripadao takvom svijetu, odnosno Ema je znala da on neće biti prihvaćen od njenih roditelja tj. ona je djelom preuzela njihova uvjerenja nesvjesno jer velika većina želi zadovoljiti svoje roditelje pošto je tako odrastamo. Karlo je bio u Saturnovom razdoblju koje ga je pritiskalo na rad, na bavljenje egzistencijalnim pitanjima i sporim napretkom. Iako je bila jaka privlačnost Ema nije vidjela potencijale Karla koji je kasnije uspio u karijeri.
Kad vas netko sretne u tom razdoblju, sigurno će vaš Saturn zračiti energijom u kojoj vas društvo vidi kao osobu koja je pod opterećenjem. Dakle, Ema je bila u Jupiterovom razdoblju koji se nalazio u partnerskim odnosima, što je značilo da je ona neprestano bila pod utjecajem udvarača koji su bili oko nje. Jasno, udala se i sve je izgledalo idealno dok nije došao njen Sadhe sati, partner ju je prevario, a onda ona i njega te danas žive u takvom odnosu. Karlo je nakon lošeg razdoblja  ušao u jako dobro razdoblje i ponovno su bili u potpuno različitim iskustvima, gdje je Karlo ušao u novu vezu s manje intenziteta, ali s kompatibilnim razdobljima s partnericom i taj odnos traje do danas. U svjesnom življenju partneri ovo stanje mogu primijetiti, ali u dobu u kojem živimo, jako teško zapažanju pa je i aspekt ljubavi postaje rastezljiv pojam. Život je ono što nam se događa, dok naše misli i mašta mogu ići u potpuno drugom smjeru. Upravo ova razlika između stvarnog i mašte donosi mnoge probleme ljudima. 
Drugi primjer govori o Filipu koji je hodao s Meri. Bili su zajedno u Sadhe satiju, ali kada je on završio Meri je bila u odličnom razdoblju u odnosu na Filipa koji je neprestano imao problema s poslom, ali i sa odlukom da žive zajedno. Njegov znak Ribe i jak odnos s majkom nije dobro razumio unatoč tome što se bavio duhovnošću. Saturnovo razdoblje u kojem je bilo je usmjereno upravo na to da se izbori za sebe i da se prepusti partnerskim odnosima. Partnerica je 10 godina pokušavala ali onda više nije imala strpljenja za njegovo neodrastanje, ali nije niti razumjela dovoljno što se njemu ustvari događalo, nije ga znala usmjeriti. to znači da se ona nije dobro ophodila s vlastitom emocionalnošću koja joj je bila teško shvatljiva, pa se više poistovjetila s muškim djelom osobnosti kojeg je donijela iz prošlog života, odnosno poslu u kojem je bila uspješna. Prekinula je i mislila je da će nestrpljivost riješiti samostalno, ali nakon sedam godina još nije našla adekvatnog partnera što je govorilo o slaboj uzemljenošću. Često se ljudima pomiješa duhovnost i realni život i na taj način stvore sliku o ljubavi jer ne prihvaćaju vlastita ograničenja i nemogućnosti a razdoblja su tu da vas tome nauče. 
Primjera je mnogo, kao i situacija koje mogu utjecati na vezu, ali ustvari to su tabu teme o kojima se malo govori. Kada se govori o ljubavi onda se govori jako nesuvislo iako postoji znanje o ljubavi. Duhovno povezivanje koje je puno važnije, ljudi ne mogu iščitati i zato mnoge veze teško preživljavaju promjene o kojima smo ovdje govorili. Mi smo složena i dublja bića iako toga većina nije svjesna te se od nas traži drugačije viđenje odnosa, a onda i ljubavi.
 
 
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Ono što skrivamo ispod svoje kože II dioAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email