NASILNO BUĐENJE KUNDALINI VODI U LUDILO Donosimo nastavak teksta Ivana Antića u…

NASILNO BUĐENJE KUNDALINI VODI U LUDILO

Donosimo nastavak teksta Ivana Antića u kome se govori o nasilnom otvaranju čakri te štetnosti vještačkog buđenja kundalini energije.

Svako „otvaranje čakri“ je najštetnija manipulacija vašom energijom i svešću. Čakre se ne otvaraju vizalizacijama kada se vama, ili bolje reći vašem „guruu“ prohte. Čakre su odraz stanja vaše svesti i veza svesti sa fizičkim telom i kvalitetom vašeg delovanja u svetu. Stoga se one otvaraju same u skladu sa vašom zrelošću da svoju svesnost primenite u konkretnom delovanju.

Svako njihovo veštačko otvaranje je nasilje nad vašim sazrevanjem, kao kada biste pupoljak cveta pokušavali prstima da otvorite pre njegovog vremena. Osim toga to vas tera da preskočite svoj razvoj i svoju odgovornost u primeni svesti u delovanju. Tome služe sve „meditacije“ na otvaranje čakri. Time se otvarate astralnim silama da se hrane vama i još lakše vas manipulišu.

Vrhunac tog otvaranja je „buđenje kundalini“. To je svakako najštetnije delovanje svih „meditacija na čakre“. Sam izraz „buđenje kundalini “ je besmislen jer vi ste taj koji treba da se probudi, i tada vas spontano sledi sva energija prirode (kundalini). Ako probudite tu energiju u sebi, a vi i dalje spavate – imaćete ozbiljan problem. Koristićete je na nesvestan način, a to sigurno znači destruktivno. Tačnije, ona će vas da koristi, ko zna za šta.
Svest uvek usmerava energiju. Bez svesti, ili što je još gore, sa destruktivnom i podeljenom svešću kakva postoji kod većine prosečnih ljudi, ona je razuzdana i destruktivna sila. Kundalini samo odražava stanje svesti u telu, ali 1000 puta jače. Bolje da ne znate šta to znači ako niste svesni sebe u dubokom snu.

Kundalini se prirodno podiže kao odraz stanja vaše svesti i zrelosti učestvovanja u objektivnoj realnosti. To je božanska energija koja prati vašu zrelost ispravnog delovanja u skladu sa namerom Božanskog Duha, to je snaga vašeg svesnog učestvovanja u Božanskom. Kundalini je podrška i saobražavanje cele prirode (Prakrti) probuđenom Čoveku (Puruši). Podići tu energiju nekim trikovima bez zrelosti i objektivne svesti je slično kao dati majmunu kalašnjikova u ruke. To je direktan put u ludilo. Put koji se uvek okreće protiv vas. Uvek takvo „podizanje kundalini“ kod nezrele osobe mora da se spušta na psihijatrijskom odeljenju. Psihijatrijske ustanove pretežno ispunjavaju ljudi koji su doživeli spontano ili nevoljno buđenje kundalinija, koji su tako probili vrata percepcije, videli više dimenzije i ostali očarani i opsednuti time, ali bez objektivnog znanja i uvida u pravu prirodu onoga što vide i što im se događa, još manje sa dovoljno zrelosti i discipline da ovladaju time.

Pročitaj  Postizanje "Zlatnog tijela"

Radi se zapravo o tome da uvek kada postoji namera da se kundalini „probudi“ ili „podigne“ nekim veštačkim metodama od strane neke sekte ili gurua (disanje, vizuelizacije, mantre, narkotici…) u to su uvek umešane negativne demonske sile iz astrala. One se hrane čovekovom energijom. A kundalini je maksimalno aktivirana energija u čoveku. Dakle: prava gozba za demone. Oni sami priređuju takve gozbe tako što raznim manipulacijama navedu čoveka da aktivira kundalini. Nemojte im se pridruživati. Bićete glavno jelo.

Uvek kada je buđenje čovekove Božanske autentičnosti kroz disciplinu ispravne meditacije na prvom mestu, tada je i buđenje kundalinija prirodna posledica, zapravo podrška prirode. Navešću kao ilustraciju ovoga jedan primer koji se zaista dogodio. Jedna mlada žena je 1994 g. putem ispravne meditacije i snažne predanosti vrlo lako došla do stanja samadhija, čiste svesti o Sopstvu i to je imala kao stalno stanje. Bila je uvek budna, danju i noću, svesna cele okoline, videla je uzroke zbivanja, a mogla je i da deluje na događaje i bića, da rukama uklanja bol, iako to nije zloupotrebljavala niti ikome predstavljala; sve joj je bilo celovito i jasno u tolikoj meri da je uvek sijala u stanju blaženstva. Međutim, nije imala dovoljno objektivnog znanja i zrelosti o svemu tome.

Negativna bića iz astrala su bila privučena njenom visokom energijom, kundalinijem koja je počela da se harmonično budi, ali nisu mogla da joj pristupe direktno. Zato su pristupili indirektno preko jednog starog prijatelja, Roma, koji je došao posle dugog vremena iznenada bez najave. Odmah je bio oduševljen njenom prosvetljenom pojavom. On je imao velikog iskustva sa astralom i bio je demonizovan, a pored toga je završio i Teološki fakultet. Tokom razgovora zatražio je da položi svoju glavu na njeno krilo. Ona je to dozvolila. Na tome se sve završilo i on je otišao ubedivši je da treba da čita Bibliju.
Nakon toga ona više nije bila ista. Narednih nekoliko godina više puta je bivala hospitalizovana na psihijatrijskom odeljenju. Šta se dogodilo? Glavni demon koji opseda ljude nalazi se prikačen u čovekovoj auri na leđima, duž kičme i malo iznad glave. Kada je on stavio svoju glavu na njeno krilo uspeo je da probije njenu dotle celovitu i čistu auru i kroz korensku, prvu čakru se uvuče kod nje. Od tada je zajedno sa čitanjem Biblije počela da viđa i čuje astralna bića koja su joj podizala napetost u svesti sve do trenutka kada joj se kundalini energija nije nekontrolisano potpuno aktivirala tako da je joj je promenila i boju očiju, a bila je u transu danima. Tada se dogodio i incident zbog koga je hospitalizovana.

Pročitaj  POJAŠNJENJE SIMPTOMA PRELASKA NA VIŠE VIBRACIJE Upravo sam imala pitanja od 3 o...

To je primer kako demonska bića iz astrala mogu da nekoga, ko nema objektivnog znanja, napadnu, probude mu kundalini i opsednu ga da im bude trajan izvor energije, tj. hrane.
Veštačko buđenje kundalinija nekim tehnikama je najtipičnije i najzastupljenije izvrtanje prave prirode duhovnosti koja se sprovodi kroz Nju ejdž sekte i demonističke religije. Tu se zamenjuje uzrok i posledica. Prikazuje se da, ako prvo otvorite percepciju i dosegnete uvid u više dimenzije (često i uz pomoć droga) bićete i „prosvetljeni“ ili bar bliže tome. Istina je obrnuta: prvo morate postati prosvetljeni, probuđeni, da bi vam se otvorila percepcija za više dimenzije, za objektivnu realnost. Jer, kako možete da bilo šta razumete od te više, objektivne realnosti, ako ste ostali neprobuđeni i subjektivni? I ovca može da uđe u raj, ali i tamo će i dalje biti ovca. Buđenje nikada ne dolazi spolja, niti uz pomoć nečega, nego uvek iz vas. Zato što je to aktuelizacija vaše Božanske suštine koju samo vi sami možete i morate da aktuelizujete. Aktuelizacija znači da vi to već (potencijalno) jeste. Zato, (prosvjetljenje) samo od vas zavisi.

Jasna Luminus –
Utočište – Sanctuary

Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email