"NE BRINI" – SAVJET OD KOGA NEMA KORISTI Čovjeku istinski zabrinutom …

"NE BRINI" – SAVJET OD KOGA NEMA KORISTI

Čovjeku istinski zabrinutom zbog neke njegove teške životne situacije najlošiji savjet koji možeš dati je – ne brini! Osoba sva u frci, npr. u velikim dugovima,prijeti mu gubitak stana ili kuće,ili teška bolest najbliže osobe, itd… a ti kažeš "ne brini", nemoj toliko da se sekiraš,itd…
Zašto od ovog savjeta nema koristi? Provjereno – osoba se neće ništa manje sekirati niti manje biti zabrinuta. Ona je već u takvom mentalnom i emocionalnom sklopu da dobronamjeran savjet je neće pomjeriti više od 1 posto iz tog sklopa.

Umjesto toga, (a to važi i za druge i za nas same) kada smo jako zabrinuti, bolje je iskoristiti tu situaciju, razložiti sebi samom svoju zabrinutost, tj. RAZUMJETI SEBE. Zašto smo toliko zabrinuti, šta je to što nas u stvari brine, koje to emocije imamo u sebi, a koje su na koncu i dozvale tu tešku situaciju u naš život?

Dakle, osobu ne treba "vaditi" vještački iz tog mentalno-emocionalnog sklopa, nego treba učiniti upravo suprotno – dok je još u tome – to je odlična prilika da razriješi tu "gromadu" od blokade koju je sebi nametnuo/la u životu.

Pročitaj  Meditacija – jedno iskustvo

Znači,umjesto savjeta "ne brini" jer te ta osoba ionako neće moći poslušati, rađe savjetuj : RAZUMIJ SEBE – zašto si došao u tu situaciju…To je najbolji način da toj osobi pomogneš. Shvatiti uzrok svog sadašnjeg životnog i mentalno-emocionalnog stanja je jedini način ustvari, da prestaneš da toliko brineš. Kada razumiješ zašto brineš, odakle briga dolazi, tada si riješio već 50 posto situacije.
Isto je i sa ovom globalnom situacijom – ogromna većina ljudi izražava emociju zabrinutosti zbog virusa i na svakoj od tih osoba je da se obračuna sa vlastitom zabrinutošću. No, o tome smo već pisali u jednom od prethodnih tekstova (kako se osloboditi straha od razboljevanja i straha od smrti).

Lijep dan svim posjetiocima Utočišta!
Jasna Luminus –
Utočište – Sanctuary

Utočište je mjesto za sve one koji tragaju za fizičkim, mentalnim,emocionalnim i duhovnim zdravljem. Radim energetske tretmane, intuitivnu dijagnostiku tijela i duše,kao i mjesto stanovanja koje takodjer čistim od negativnih upliva.
No Tab Selected
Pročitaj  Whitney Houston - Star Spangled Banner
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email