Nepovezivanje s Animom i natalna karta

Nepovezivanje s Animom i natalna kartaDa bismo objasnili ovu konstataciju, započet ću s primjerom jedne natalne karte. Žena je rođena u znaku Vage koja je odlična za umjetnost, a Merkur u prvoj kući joj je dao mogućnost da umjetnost pretvori u zaradu kroz komunikacijske medije.
Ipak, Sunce u svome padu u Vagi ili prvoj kući govori  o negativnom utjecaju oca, što potvrđuje i loše postavljen vladar. On je zagadio njenu sliku podsvjesnog muškarca. Naime,  otac je zbog autoerotizmom kod nje postavljen na prvo mjesto. To znači da niti jedan muškarac ne može dobaciti do te slike. On se nametao kao jedini muškarac u njenom životu kupujući je mnogim poklonima.
U ostatku natalne karte, Venera u Djevici ili pogled na ljubav, isto je u padu. Oštećena je 12. kuća zajedno sa Saturnom što pokazuje i tajnovite veze iz prošlog života koje su završile jako loše kroz nemogućnost izražavanja osjećaja. Te veze su u prošlom životu bile s jedne strane tajnovite, ali osjećaje je kompenzirala kroz novac koji joj je davao sigurnost, a to je otac nastavio činiti i u ovom životu pa je novac i emocije povezivala kao jedno.
Mjesec ili majka u Lavu pokazuje dominaciju majke. Venera je naslonjena i na Saturna gdje će ona i u odnosu tražiti sigurnost koju joj je dala sadašnja obitelj na materijalnom nivou, ona nije uopće primijetila da u obitelji nije dobivala osjećaj povezanosti.
Vladar četvrte ili majke je u 12. kući, osjećajima vlada hladni Jarac dok odnosima vlada Mars u Škorpionu koji je u njenoj obitelji. Koliko god Mars bio dobar, on je Vagi prvi neprijatelj ili Sjena, točnije, nesvjesni aspekt što je pojačavao vječiti sjenoviti neprijatelj Marsa, a to je Rahu. Dakle, cijela karta nam govori da nema niti jednog povezivanja s osjećajima ili Animom, osjećaji su potpuno potisnuti, a žena da bi dobila osjećaje u odnosu mora se povezati sa ženskim principom. Ovoj ženi, unatoč ljepoti kojom vlada Vaga, svi su muškarci otišli, točnije, pobjegli. Njoj nije bilo jasno zašto je tomu tako. S Mjesecom u Lavom i Suncem u 1. kući ona se jako oslanjala na pažnju, htjela je da je doživljavaju kao divu, ali zbog lošeg povezivanja sa sobom, u umjetničkom dijelu nije uspjela pokazati ništa značajno. Veze roditelja su samo dovele do prosječnosti, ali umjetnički aspekt kojim vlada Anima, ostao je jako nerazvijen. Kada ovo povezivanje potraje, žena dugotrajno u odnosima teži dramama i prekidima o čemu nam govori Mars, a s Rahuom, potpuno je odvojena od sebe i vidi muškarce kao projekcije.
Ovoj osobi ostao je samo ego na koji se mogla osloniti, ali neprestane drame dovele su je do konfliktnosti i nemogućnosti da uspostavlja emocionalne odnose. Njen negativni Animus je to postao onda kada se potpuno ugasila ženstvenost, a prevladale su muške osobine, borbenost, agresivnost, ponižavanje koje je koristila tako što je skrenula jednim dijelom u poduzetništvo.
Venera u Djevici sigurno nije pojam za ljubav i razmjenu pogotovo sa Saturnom u 12. kući.
Poniznost (radi jakog ega), prihvaćanje svojih ograničenja uveliko bi joj pomoglo da pokuša shvatiti kako ona minimalno daje u odnosu, više zapovijeda, očekuje i kritizira. Njeno hvaljenje bavljenjem duhovnošću pokazuje da je ta duhovnost samo prestiž koji je popularan kod javnih osoba, a ustvari to je samo slika ega koji voli svijetliti, kako u materijalnom, tako i u duhovnom svijetu. Zato imamo poplavu javnih osoba, pogotovo vani koji se bave ovim ili onim.
Pravila, lijepa ponašanja ovdje su postojala samo kada su svjetla pozornice i medija bila upaljena, ali u realnom životu, postojale su samo kratke veze seksualnog zadovoljenja, Anima je ostala sama i isključena. Tron kraljice na koju su je postavili nezreli i narcisoidni roditelji za sada je predstavljalo preveliku zadatak. Ona s tog trona nije htjela sići, unatoč tome što je njen Animus postajao sve žešči.
Ovo je jedan primjer koji se još može s mnogim detaljima objasniti u natalnoj karti, ali ovdje je bitno da vidite koliko je opasno potiskivati Animu i koliko vas ona može koštati svake vaše veze. Potiskivanje Anima je siguran neuspjeh u svakoj vezi.
Nikola Žuvela
jyotish savjetovanje i terapeut
 

Pročitaj  Novi tranzit Rahua u Biku od 23. rujna donosi promjeneAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email