Novi tranzit Rahua u Biku od 23. rujna donosi promjene

Novi tranzit Rahua u Biku od 23. rujna donosi promjene


Novi tranzit Rahua u Biku koji dolazi 23. rujna i trajat će oko godinu i pol, u ovom znaku je uzvišen, pa donosi pozitivne rezultate. Bik je zemaljski znak i kada u njega uđe Rahu, on donosi stabilnost i osjećaj trajnosti u životu. Bikom vlada Venera koja predstavlja ljubav i strast partnera. 
Sva pitanja povezana sa stabilnošću imat će veći značaj i u tom smjeru će se voditi mnoge rasprave i aktivnosti u svijetu po pitanju ekonomije.
Odnosi ponovno dolaze u prvi plan jer Venera vlada odnosima, a Rahu ih pojačava, on uzima, on želi strast što znači da naglašava suprotnost između ljubavi i strasti. Stoga će ovaj tranzit jačati arhetip ljubavnika i ljubavnice. U prijevodu, prepiranja i upuštanje u nepotrebne rasprave i tajne veze jer strast će imati primat, a intimnost time gubi snagu. Rahu u Biku donosi rasipništvo troši se na luksuz i ovisnost, pa će ovaj položaj pojačati sumnjive načine zarade jer luksuz potiče i želju za zaradom.
Komunikacija može biti jako loša jer Škorpion i Ketu ne daju dobru komunikaciju, stvaraju se problemi iz ničega, a zatim će se za to kriviti druge. To je kombinacija koja pojačava kolektivno Škorpionovo  nezadovoljstvo koje će biti globalno pošto je Ketu simbol kolektiva. Ovaj prijelaz će osjetiti jače generacije rođene 1955/56, 1974/75.g. i 1993/94,g.  Naime, čvorovi su im okrenuti u suprotnim smjerovima, a to onda zna biti neugodno pogotovo ako je lošije podrazdoblje u Vimshottari sustavu i ako su postavljeni u lošim kućama.
Rahu više nije u Blizancima ili plućima, tako da nema takvu snagu, odnosno, vidljivo je da je virus oslabio i nema tako jako djelovanje kao u prvom valu, ali treba pričekati poravnanje Jupitera i Saturna u prosincu koji ponovno mogu zakomplicirati situaciju, kao i ožujak koji neće biti baš dobar.
U prvom razdoblju Rahu će biti u Mrigashiri sazviježđu što znači jako velika želja za uživanjem. Ovo je sazviježđe some ili besmrtnog nektara. U dobu u kojem živimo, nektar je za ljude novac tako da će pohlepa biti jako izražena. To je faza u psihoterapiji koja je prisutna kod djeteta od tri godine, odnosno na toj razini je danas čovječanstvo jer ako uništavaš jedino stanište radi pohlepe, ne možeš biti na većoj razini emotivnog razvoja.
Ipak, ovaj položaj Rahua nam daje više informacija o cijeloj situaciji koja se događa. Informacije će bolje prolaziti jer Rahu ne koči Merkura. Kao čovječanstvo bit ćemo spremniji na ovu situaciju, ali političke i ekonomske zavrzlame će i dalje trajati. Naime, Rahu i Saturn tvore položaj karme predaka, a to znači da će kolektivna Sjena biti ponovno jaka. Prošle godine je ta yoga pokrenula krizu i koronu bez koje Rahu ne bi imao nikakvu snagu u Blizancima da nije postojala ova kombinacija. Primjerice, drugi svjetski rat je počeo kada su se susreli Saturn i Ketu, zadnja kriza je bila pod ovim konstelacijama i sad je preokrenula potpuno svijet naopačke.
Dakle, oni koji tvrde o namještenoj situaciji koja se momentalno događa, malo znaju o astrologiji. Kada su ljudi na niskom nivou postojanja, alkemija i astrologija kažu da tada uče kroz najniže lekcije. Kada čovječanstvo ne razumije ili još nije dokučilo emotivne odnose, onda su krize jedini način razumijevanja. Problem nije velik, ali je neugodan za mnoge ekstroverte. Rahu će nam donijeti, ako ništa drugo, više stabilnosti ili uzemljenja.

Pročitaj  Četvrtak – Biti rob ili slobodanAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email