O samoći i indviduaciji

O samoći i indviduaciji… za razvoj osobnosti … prvi plod je odvajanje pojedinca od nediferenciranog i nesvjesnog stada.
… za razvoj osobnosti … prvi plod je odvajanje pojedinca od nediferenciranog i nesvjesnog stada.
… for personality development … the first fruit is the separation of the individual from the undifferentiated and unconscious herd.
… za razvoj osobnosti … njezin je prvi plod odvajanje pojedinca od nediferenciranog i nesvjesnog stada.
 To znači izolaciju i nema više utješne riječi za to.
~ Daryl Sharp, (jungovski analitičar)
Više nisam sam sa sobom i mogu se samo umjetno prisjetiti zastrašujućeg i lijepog osjećaja samoće. Ovo je sjena sreće ljubavi.
~ Carl Jung, Liber Novus
Smatram da je ovo najviši zadatak veze između dvoje ljudi da svaki treba čuvati samoću drugog. Jer, u naravi je ravnodušnosti i gomile da ne prepoznaju samoću, tada su ljubav i prijateljstvo tu u svrhu stalnog pružanja mogućnosti za samoću. I samo su to prava dijeljenja koja ritmički prekidaju razdoblja duboke izolacije.
~ Rainier Maria Rilke
“Većina onih koji sada pate od duhovnih i intelektualnih bolesti pate od bolesti slušatelja. Muškarci koji traže gospodare bit će nagrađeni tako što će postati robovi, jer slobodan čovjek govori i obveznik koji sluša. Suvremeno školsko dijete osiromašeno je kroz čin sjećanja i počinje život beznadno u dugovima. U određenoj mjeri veliki umovi svijeta učinili su čovječanstvo mentalno siromašnim ……
Iz svega ovoga postaje očito da je misao vlastita nagrada; da nijedan čovjek zapravo ne može profitirati od truda drugih, već mora izraditi svoje duševno spasenje neumornom marljivošću. ”
MPH

Pročitaj  Utorak – Između bogatstva i smislenostiAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email