Obiteljski obrasci kao nesretne okolnosti – obitelj Kennedy

Obiteljski obrasci kao nesretne okolnosti – obitelj KennedyU objašnjenjima indijske astrologije pronalazimo položaje za obiteljske karme gdje se radi o određenom skupu obrazaca ponašanja koji se nasljeđuju. Kako bismo ih nadvladali, od nas se zahtijeva svijest o njima te rad na unutarnjoj borbi da nas ne obuzmu duhovi predaka. Nasljeđujemo ne samo genetske nacrte naših predaka, već i određene duboko ukorijenjene emocionalne i mentalne obrasce ponašanja. Također nasljeđujemo određene komplekse – obiteljske priče, ali ​​darove i talente. Primjerice, C. G. Jung je bio potomak J. W. Goethea, kojeg je pored pisanja zanimala astrologija i alkemija poput alkemijskog – književnog djela: Fausta.
Nekada se karma manifestira jako brzo, primjerice, otac je ubio mladog čovjeka. Nakon godinu dana njegovo dijete je ubijeno. Ipak, u većini slučajeva takve karme se prenosi kroz nekoliko generacija. Primjerice, jedna baka učestvovala je u Drugom svjetskom ratu, njeni unuci oboljeli su od multiple skleroze. Natalna karta je pokazivala upravo takav scenarij, odnosno kada se analizira natalna karta potrebno je obratiti pažnju na kombinacije za nasljeđivanje negativnih obrazaca. Nesvjesno djeca ili unuci na nesvjesnoj razini pokreću u sebi autodestruktivne programe samokažnjavanja,a da uopće nisu toga svjesni. Da kojim slučajem ljudi imaju svijest o ovim kombinacijama i slučajevima sigurno ne bi ulazili u nikakve sukobe. Obiteljske konstelacije posebno obraćaju pažnju na ovakve slučajeve, a sigurno ćemo u sljedećem desetljeću više raditi a onda i znati kako da tim kompleksnim programima pristupimo adekvatno. Možemo uzeti širi generacijski primjer. Primejrice, u Bostonu je 200  svečenika, prema kriminalnoj obradi, bilo preko desetak tisuća silovanja djece. To je grad koji nosi transgeneracijsko povrjeđivanje koje onda u donose ogromnu stopu kriminala i psihičkih poremećaja. Kada sam radio kao odgojitelj u popravnom domu, čitajući dosje roditelja njihove djece te šire obitelji, postaje jasna gore navedena činjenica.
Genetičari smatraju da ljudski karakter ovisi o DNK. Ako se alkoholizam ili depresija pojave u obitelji, postoji velika šansa da je naslijede djeca ili unuci.
Kao što je Emanuel Kant rekao, Boga ne možemo dokazati racionalno, ali osjećaj moralnosti kojeg osjećamo ustvari je dokaz postojanja Boga. U jyotishu je Saturn nosioc karme i Sjene i on kroz ogledalo osobi reflektira u ovom životu ono što je osoba činila u prošlom životu kako bi pokušala shvatiti učinjeno.

Najbolji primjer obiteljske karme – obitelj Kennedy

Joseph P. Kennedy, došao  je na položaj ogromne moći i bogatstva tijekom 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća. Velik dio bogatstva je stečen bootlingom i drugim nemoralnim radnjama. Obiteljska karma Kennedyjevih je arogancija, koju svaka generacija manifestira u jednakim količinama.  Tako je i krenulo. Njegova najstarija kći Rosemary, rođena 1918. godine, bila je sretno i dobrodušno dijete. Ali bila je blago retardirana. Zbog toga je bila izvor ogromne socijalne nelagode ocu ili njegova Sjena arogancije. Nije to mogao podnijeti pa je naredio lobotomiju koja joj je napravljena 1941.g., kad je imala dvadeset i tri godine. Operacija je krenula loše. Ova nekad zadovoljna i raspoložena djevojčica postala je teško zaostala, a nakon toga ju je otac do kraja života poslao u institucije koje znamo kakve su bile u tom dobu. Možda je jednako destruktivna bila i njegova opsesivna ambicija da usmjerena na sina koji će biti predsjednik. Opsesivna ambicija djeci nije dalo mogućnost da budu ono što jesu, obiteljski daimon je progutao potencijale djece i oni su postali službenici njegove bolesne ambicije.
Joseph P. Kennedy Jr., Joeov najstariji sin, velika nada svog oca, stradao je u zrakoplovnoj nesreći 1944. godine, u dobi od dvadeset i devet godina.
Kathleen Kennedy, druga Joeova kći, pogiba u zrakoplovnoj nesreći 1948. godine, u dobi od dvadeset i osam godina.
John F. Kennedy, 35. predsjednik SAD-a, ubijen je u Dallasu u studenom 1963. godine, u dobi od četrdeset šest godina.
Sin Johna F. Kennedyja, Patrick Bouvier Kennedy, rođen prerano od predsjednika i njegove supruge 1963. godine, umire tri mjeseca prije atentata na oca.
Robert F. (Bobby) Kennedy, Joeov treći sin, ubijen je u lipnju 1968. u dobi od četrdeset i dvije godine.
Edward M. (Ted) Kennedy, Joeov najmlađi sin, vozi automobil s mosta na otoku Chappaquiddick u srpnju 1969. godine nakon zabave. Njegova pomoćnica Mary Jo Kopechne pronađena je mrtva u potopljenom automobilu. Njegova politička karijera nije preživjela špekulacije oko incidenta.
Sin Bobbyja Kennedyja Joseph sudjeluje 1973. u prometnoj nesreći zbog koje je suvozačica ostala paralizirana .
Sinu Teda Kennedyja, Edwardu mlađem, amputirana je desna noga 1973. godine zbog raka.
Sin Bobbyja Kennedyja David umire 1984. od predoziranja drogom.
Sin Teda Kennedyja Patrick liječi se od ovisnosti o kokainu 1986. godine.
Nećak Teda Kennedyja, William Kennedy Smith, oslobođen je optužbe za silovanje 1991. godine.
Sin Bobbyja Kennedyja Michael ubijen je u nesreći na skijanju u prosincu 1997. godine, u dobi od trideset i devet godina.
Jedini preživjeli sin Johna F. Kennedyja, J.F.K. Jr., umire u zrakoplovnoj nesreći u srpnju 1999.g. u dobi od trideset i osam godina.
Kako vidimo, muškarci su bili nosioci tragedija. J.F. Kennedy je bio upozoren da mu se sprema atentat, ali ambicija i arogancija naslijeđena od oca su pobijedila. Pogledajmo što o tome kaže antika: “Članovi obitelji koji nasljeđuju loša djela pogoršavaju ga vlastitim djelovanjem. Svaka generacija ima priliku ukloniti loša djela prihvaćajući kaznu, ali svaka generacija to ne uspijeva jer se pojedinac ne može oduprijeti prepuštanju pohlepi, bijesu ili želji za osobnom osvetom. Prokletstvo stoga postaje snažnije i sveobuhvatnije. Ono što je stvarno naslijeđeno jest određeni skup stavova kojih se pojedinac ne želi odreći ili preobraziti, što rezultira slijepim utapanjem instinktivnih radnji i odbijanjem da se žrtvuju ili nametnu unutarnje granice – čak i kad ga Bog upozori.”
Kako vidimo, obiteljskom stablu treba pristupiti oprezno, uvidjeti svoje mane kao Sjenu kroz koju se uči o sebi i svojim precima. Kada se analizira puno natalnih karata ovi obrasci postaju lako vidljivi, ali još ih nismo spremni prihvatiti jer bi tako morali vidjeti da su svi prekidi odnosa rezultat spomenutih obrazaca. Obiteljska terapija priznaje generacijsko ponavljanje kritičnih događaja na određene datume i u određenoj dobi. Obiteljska loša karma može izgledati kao zlo jednog, nametnuta nevinima, ali ti nevini nose obrasce koji ih mogu uništiti ili mogu izmjeniti obrazac. To je prilika da se svatko od nas odvoji od obiteljske matrice. Identifikacija s obitelji ili bilo kojim kolektivom put je u katastrofu. Ovo je prava istina i učenje o duši, ostala učenja mogu vas odvesti u lijepe pozitivne sfere ili “loke” koje opisuju Vede, ali nećete napredovati, morate uči dovoljno duboko u sebe i vidjeti što vas determinira.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Subota- Okrenuti se prepuštanju | Vedski jyotishAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email