Obrambeni aspekti u poslu prema jyotishu

Obrambeni aspekti u poslu prema jyotishuU ovom članku ću pokušati objasniti kako posao često krivo percipiramo i kako proces individuacije ili zrenja utječe na naš posao.
Objasnit ću kroz jedan primjer. Sara je imala svog vladaoca ascedenta Saturna u kući posla (o toj temi više govorim u knjizi Jyotish i djelovanje Shanija). Inače, Saturn ima više značenja. Osim što je karmički planet, on je i Sjena, autonomni kompleks. Saturn je u ovoj kući donio jak karmički aspekt oca koji je želio da njegova kćer uspije u poslu i svu svoju snagu je usmjerio prema tom cilju. Pošto je Saturn karma s poslom, ona je imala najviše problema upravo s poslom. To je bila njena slaba točka ili Sjena koju je tek trebala osvjestiti.
Krenimo redom, Sara je završila pravo, ali je otišla u Berlin gdje je radila kao babysitterica. Iako je relativno dobro zarađivala, osjećala je da mora nešto učiniti s poslom i vratila se nazad gdje je počela odrađivati pripravnički staž. Bilo joj je jako teško, pa me na konzultaciji pitala što da učini. Rekao sam da je posao njena najveća slabost ili utjelovljenje Sjene koja joj se nalazi u poslu u znaku Škorpiona koji, s jedne strane, traži dublje ulaženje u pitanje smisla posla, ali slabost ovog znaka je da on stvara sustav u kojem bi drugi trebali raditi za nju. Saturn kao Sjena govori da mora raditi na sebi i spoznavati sebe kroz posao.
Dakle, Saturn joj govori da kroz posao mora osvijestiti sebe, da mora naučiti o poslu razmišljati individualno, a to znači da se mora uživjeti u svoj posao, naučiti osnove svog posla i razviti dobar odnos s klijentima. Ako se posveti poslu na taj način i ako se odvoji od poslodavca, ona će napraviti pomak gdje mora napraviti potpuno individualni pristup svome poslu. To znači da mora poznavati pravila koja određuje okolina i kako da kroz taj sustav traži svoju individualnu slobodu.
Posao je ovdje samo slaba točka, ali ako gledamo još dublje, posao je simbol Animusa. Kada se bojite posla, onda se bojite afirmirati Animusa. To je ujedno strah od prihvaćanja odgovornosti i kreativnosti, strah od integracije svoje druge polovice. Ustvari, nemate problem s poslom već s Animusom.
Ovdje je Saturn stavio pečat i osobu tjera da se integrira, da se probudi i da krene s upoznavanjem sebe na način da se spusti u stvarnost, u dubinu, gdje mora integrirati i ženski dio pošto se radi o vodenom znaku. Saturn u vodenim znakovima stvara blokadu na emocionalnom aspektu. Strah od integracije na poslu joj nudi obrambeni sistem u kojem osoba osjeća zatvor posla, a ustvari izbjegava ući u emocionalni odnos sa svijetom kroz posao. Kako vidimo, sagledavanje jyotisha  je usmjereno na integrativnu ulogu, gdje su vanjski problemi samo inicijacije u dublje procese promjene. Vanjski svijet je samo površinski događaj koji nas tjera na unutarnje procese.
U ovom slučaju, Sara ulazi u svijet i kroz posao se suočava s emocionalnim otvaranjem gdje kroz kontakte s ljudima ulazi u njihove probleme, a na taj način dolazi u kontakt sa samom sobom prihvaćajući svoju emocionalnu stranu koju je gledala kroz aspekt površinskog posla, a na kraju se od nje tražila potpuna transformacija.
Nikola Žuvela

Pročitaj  Alkemija i kvantna fizika – svijest mijenja materiju

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.netAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Pročitaj  Ponedjeljak – Dan za nove korake
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email