Obrambeni sistemi kao alibiji za nepokretanje

Obrambeni sistemi kao alibiji za nepokretanjeOno što nije popularno govoriti o alibijma koji služe kao obrambeni sistemi kako se ne bi riješavali problemi. Kvantna fizika je dokazala da su svijest i materija povezani. Primjerice, nečija smrt nije samo karma, ona nosi u sebi alibi. Recimo, otac koji je napustio obitelj u ranoj dobi Ivani je djelovalo traumatično. Kasnije, u ljubavnim odnosima Ivana je napuštala partnere svaki put kada bi osjetila da joj se emotivno partner približava. Natalna karta je govorila o oštečenjima majčinskog pincipa of kojeg je bježala. Njena majka  bila je poput muškarca, ona je prezirala ženski pasivni stav i nesvjesno se okrenula Animusu i moći ili ženi hobotnici, gdje je djecu držala pod staklenim zvonom, ali je tražila zauzvrat odanost koja se sastojala od nepovjerenja prema muškarcima. Iz snova se vidjelo da Ivana ustvari nema svoj stav o odnosima pa se automatski vraća u djetinjstvo i stavove svoje majke. Kada nemamo svoje stavove preuzimamo stavove roditelja. Dječji i svijet je ispunjen bajkama i krivnjama zbog nedonošenja odluka. U tom svijetu muškarac je objekt, produžena ruka obitelji i obratno, kod ovakvih primjera muškarca, majke su kraljice a žene objekti. Ivana je u Jungovim aktivnim imaginacijama polako otkrivala svoje stavove koji su kreirali njene emotivne odnose. Sada je mogla napokon raditi na novim stavovima koji su joj donijeli zdravu vezu u kojoj je vidjela svoje stavove koji su je doveli do krivih pogleda ili alibija s kojima je nesvjesno bježala od rješenja.
Puno je takvih obrambenih sistema koji naizgled izgledaju kao nesretni slučajevi a ustvari su strah od promjene koja zna biti golema ali rušenje starih pogleda na svijet toliko su mnogim ljudima preteške da su loši scenariji prihvatljiviji od viđenja stvarnih uzroka.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Put kroz vrijeme - iluzija ili mogućnost?Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email