Obrazac i karma

Obrazac i karmaMožda sada ponavljate program koji je cijelom kolektivu normalan, možda ste u karmičkoj vezi u kojoj se ponašate onako kako ste se ponašali i u prošlom životu jer se bojite promjeniti ustaljene navike pošto je strah primarna vrijednost čovječanstva.
Možda ste sada ljuti na nekoga, ali to je uvjetovano ponašanje u kojem je nužno sebe sagledati cjelovito, s mogućnošću da su karma i planeti samo okolnosti, ali mi na kraju biramo što ćemo uzeti iz tih okolnosti. Kada o nekome iskažete sud, vi izričite svoj program koji je uvjetovan položajem planeta i samoga znaka.
Ali sve to postoji jer ne razumijemo. Recimo, česti program ili arhetip na koji žena treba pripaziti jest kada postavlja muškarcu pitanje ima li suguran posao? Dakle, svoj biološki arhetip podsvjesnog Animusa koji je opčinjen sigurnošću prevladava ženom nagonski i ona nesvjesno šalje muškarcu poruku da je on hranilac obitelji. Muškarac koji je nesvjestan svojeg položaja i pod utjecajem Anime, ne prepoznaje svoju mamu u tom odnosu i on osjeća da ga žena tako doživljava i okreće se prevari. Karmički, osoba tako postaje rob svoje Sjene koju ne želi raskrinkati i traži opravdanja u tome da ga žena nije voljela.
Žena će reći ti si lažljivac i prevarant jer ni ona ne želi priznati da je od partnera iz straha od egzistencije doista tražila samo sigurnost. Bez obzira na sve, ti lažni iskazi jednog i drugog postaju zatvor jer to vas uvjerenje truje, ono se pretvara u energiju koja šalje informaciju u svijet, ali i u vaše tijelo, a vi od toga nemate ništa osim što ste pokušali sebe definirati i poistovjetiti s mišljenjem kolektiva koji uvijek pojednostavljuje priču u kojoj su uvijek krivac i žrtva, a to je nemogućnost prihvaćanja odgovornosti za svoj život.
Vi pojma nemate zašto su oni prekinuli, ali vaš obrambeni ego, obrazac vas upozorava da ako odstranite lažova, iz straha smatrate da ćete na dubljoj razini zaštiti zajednicu, ali to je razmišljanje ostalo zapisano u vama od davnina iz dubokog nesvjesnog. Posežete za mišljenjem koje nije vaše već od arhetipa.
Sve što shvaćate uzrokovano je vašom karmom koju pokazuju planete, kojeg mi na Zapadu radi lakše komunikacije zovemo nesvjesno, ali kad bi ljudi vidjeli u kolikom obimu nesvjesno uvjetuje život pojedinca i koliko smo razvili mehanizama za zaštitu od nesvjesnog, bila bi svima jasnija situacija zašto je postavljena brana od nesvjesnih sila kojom štitimo ego. Ego se bavi samo preživljavanjem, on ne može voljeti, a onda obrasci postoje kako bi ga primorali na razvoj donoseći mu stvarnost onakvom kakva ona jest dok je on prezire. Ahamkara ili ego krivo vidi stvarnost, a tek kada otkrije pravu narav obrazaca, može proširiti pogled i otvoriti oči za cijelinu.
Nikola Žuvela

Pročitaj  Nedjelja – Završetak i početakAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email