Odnos ili uživanje? Veliko je pitanje

Odnos ili uživanje? Veliko je pitanje


Odnos ili uživanje? Veliko je pitanje

[t onwo_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””]Kada pogledamo značenje kuća u jyotishu, vidimo da ono što mi zovemo ljubav baš ne odgovara tom značenju. Naime, kuća odnosa ne pripada kućama ljubavi. To je kuća uživanja što znači da s partnerom želimo užitak, a nitko nam nije rekao da je to poziv na spoznaju. Čak i psihologija govori da se u većini odnosa ne radi o pravoj ljubavi već o sebičnoj ljubavi koja je ispunjena mnogim povredama. Četvrta i dvanaesta kuća govore da su to mjesta potpunog davanja gdje se prepuštamo onom većem smislu, četvrtoj to je obitelj, a dvanaesta duhovna stvarnost. Tek kada pogledamo sedmu kuću, vladara sedme kuće, položaj Venere i Jupitera, kao i devetu kuću, možemo govoriti o uspješnoj ili neuspješnoj vezi.
Primjerice, osoba može imati dobro postavljenu kuću odnosa, kao i dobru Veneru, ali može biti nemoralna zbog loše devete i četvrte kuće. Što želimo reći ovom analizom? Naime, vidimo da je puno faktora koji utječu na povoljnosti veze i da je malo onih kojima baš sve funkcionira. Ipak, postoje parovi koji imaju tako posloženu kartu  i zaista uživaju u odnosu. Dobra karma se istopi i sljedeći život opet isto. Susret s partnerom s kojim treba stvoriti kompatibilan odnos, doživljaj razočarenja itd. Međutim, takvu situaciju bi mogli protumačiti kao lošu karmu, ali libido ili životna energija nastaje i manifestira se sa suprotnosti bez koje ne može život postojati na ovom planetu.
Mi bi trebali učiti iz ljubavnih veza, ali kao mali slijepci ponavljamo greške i lupamo glavom o zid. Zato imamo puno natalnih karata koje imaju retrogradne planete. Naime, retrogradne planete govore da imamo neriješene zaostatke u prošlom životu i to u ovom životu moramo ispraviti, bilo u odnosima ili nekoj drugoj grani. Obično je puno toga što se ne riješi u odnosima i zato se susrećemo s partnerima s kojima smo već bili, s kojima doživimo napredak, a onda nam taj partner dođe kao prijatelj u slijedećem životu i ne možemo razumjeti zašto se s njim tako dobro slažemo, a s partnerom ne.
Puno je nejasnoća u odnosima, a bez precizne dijagnostike problema teško da možemo govoriti o rješenju problema. Recimo, netko nam se jako sviđa i mi ne znamo odgonetnuti zašto, ali kada pogledamo kartu jedne i druge osobe, onda uočimo da osoba u karti nema vatrenih planeta i da traži upravo onu osobu koja ih ima. Ovo otkriće astrologije upotpunila je i priznala današnja psihologija kroz teoriju osobnosti C. Gustava Junga. Iz toga proizlazi da osoba mora koristiti volju i iskušavati život oko sebe, a ne tu projekciju u koju će se razočarati, tražiti u partneru. Ako se osjećamo depresivno onda znači da nešto želimo, ali sebi ne želimo priznati da to još uvijek želimo.
Iako je ovo jednostavno rješenje, običaj je da po tom pitanju ne radimo ništa. Kada kažemo da želimo voljeti, ali nam se ništa ne dešava, to može biti istina samo dok traje određeno loše razdoblje, ali kada ono završi, iza spomenute prethodne konstatacije sakrivamo činjenicu da smo još uvijek vezani za neku osobu ili patimo za nekim, pa nam nitko i ne može ući u život. Zato nekad razdoblja naprave situaciju da nam malo tko prilazi. To je prirodni proces čišćenja koji bi trebao svatko napraviti, ukoliko to ne učine razdoblja. Ne učinimo li to čišćenje, onda srljamo u nova povrjeđivanja, ali o tome malo tko želi ozbiljnije raspravljati.
Strast, zaljubljenost, sebična ljubav i humana ljubav, redoslijed su evolucijskog razvoja čovjeka. Nemoguće je zaustaviti ovaj slijed, i sve da se i radi o najvećoj ljubavi, ovaj slijed će pronaći put sve dok ne postanemo onaj tko spaja suprotnosti u sebi, onaj tko vidi da smo ljubav svog života projicirali iz sebe i da je ta osoba koju tražimo uvijek bila s nama. Ipak, ovaj najviši stupanj će trebati pričekati, ali to ne znači da pomoću dijagnosticiranja problema ne možemo napraviti ispravne zaključke na kojima ćemo graditi budućnost u odnosima. Zastarjela i neproduktivna razmišljanja, prepreka su da živimo ispunjen emocionalan odnos.

Pročitaj  Nedjelja -Vlastiti put

jyotish savjetnik i terapeut
[/two_third]
Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.netAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email