Osjećaj da previše osjećate? | Vedski jyotish

Osjećaj da previše osjećate? | Vedski jyotish


Osjećaj da previše osjećate?

Teško je nekom prenijeti da ne možemo previše osjećati. Ustvari to je predodžba koja velikoj većini nije jasna jer emocijama pristupaju poetski-stereotipno s mišlju:” Puno ulažemo u emocije ali nemam nikakve rezultate.” Ustvari se ulaže u već unaprijed arhetipski određene ljubavne predodžbe kako se daje, to je davanje koje je podržano i koje je prihvatljivo i onda bi se nakon takvog davanja trebali osjećati prekasno, ali kao da nam jedan glas govori-stereotip.
Sve što uči, indijska filozofija, jyotish kao i Jungova psihoterapija ustvari je neprihvatljivo za većinu jer isto tako postoje već unaprijed određeni koncepti što duhovnost jest kroz religiju i self-help. Slojeviti prikazi stvarnosti ne mogu biti prihvaćeni jer time bi se moralo zaroniti u mnoge koncepte vlastitog pogleda na svijet kako u odnosu tako i u pogledu posla koji je za većinu problem. Kad kažem imam problem s egistencijom to znači da ne cijenim vlastitu kreativnost i mislim da je ona beznačajna.
Koncept “osjećam previše” koji je karakterističan za znak Raka u jyotishu. Rak kaže da previše voli a ustvari voli mit o zaljubljenosti koji projicira na partnera. Partner je obično kasnije bezosjećajan, Rak je amnestiran odgovornosti jer društvo opsceno obožava ova scenarij jer je i samo žrtva.
U indijskoj filozofiji manas je razum ali to je organ kojim se osjeća s razumom a to je upravo gornja činjenica kojom vlada Mjesec i Rak. Dakle, imwoo opće prihvaćene mitove koje Hollywood koristi od davnina i ma njima počivaji projekcije ljubavi jer one moraju biti takve.
Um ima beskrajno puno pretinaca kojima se štiti od stvarnosti ili intimne. Zato je Jung rekao da voli lude ljude jer s njima direktno komunicira, odmah vidi nesvjesne sadržaje. Budizam je rekao da ne možete  nesretno voljeti jer uzrok tome je krivo razmišljanje. Unaprijed određeni arhetipovi nesretnih ljubavi opisani u grčkim mitovima govore o podlozi na kojoj ljidi stvaraju svoje predodžbe ljubavi kako uopće ne bi vidjeli sebe kako uopće nisu stvarno involvirani u odnose. Zato su priče na kavama o odnosima puni stereotipa jer tamo si siguran u zoni gdje su ljubavi nesretne, ne daj bože vidjeti drugačiju sliku, postavljati pitanja zašto je do toga došlo, zašto sam zazeo ili zauzela ulogu u kojoj ne mogu komunicirati i sati ljubav. Sve dok je tomu tako ljudi će vjerovati u takvu stvarnost odnosa i osjećaja u kojoj će pretpostavljati, u kojoj ne mogu vidjeti da je potrebno razvijati svaki  osjećaj i o osvjestiti ga jer osjećaj koji dolazi iz mene ne podliježu društvenim stereotipovima. Tada je davanje izravnije i osobu dodiruje iznutra dok stereotipi od znaka pažnje, odlaska u kino, restoran jest odrađivanje. Nije ni čudo da se najveći ratovu vode u obiteljima, dok su ratovi ustvari neusporedivi s ovim problemom. Naš je put prema individualnosti, tu leži ljubav. Ne možete pripadati, naciji, obitelji, religiji, ne možete raditi niti za jednu kompaniju. Ljibsv je neumoljiva ako je želiš onda ne možeš podržavati ono što je uništava a to je grupa. Ako slavimo Isusa, Budhu, Muhameda, Leonarda, Dostojevskog, Teslu, New tona, smo ih slavimo zbog individualnosti. Ne leži ljubav u društveno prihvaćenim normama, već u onome što izlazi iz individualnosti.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Subota – Napustiti staro | Vedski jyotishAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email