Petak – Dan za napredak

Petak – Dan za napredak


Petak – Dan za napredak

 
Vladalac današnjeg dana je sazviježđe Uttarashada i njome vlada Sunce. Uttarashadu se prevodi kao  ”konačna pobjeda”.   Predstavljaju ju četiri sjajne zvijezda, a najsvjetlija je Zeta-Sagittarii (Nunki). Te četri zvijezde na nebu izgledaju kao kljove od slona. Slonovi su obično vrlo svjesni svojih kljova i jako ih čuvaju. One su vrlo korisne za jednu praktičnu svrhu – borbu. Odgovornost je najvažnija i ključna riječ za ovo sazviježđe.
Ovo je sazviježđe trajnosti i ona ima moć dati trajnu pobjedu, ali moramo se boriti. Ovo sazviježđe se bavi postizanjem pozicije i predstavlja snagu u društvu.  Planetarni vladar ovog sazviježđa je Sunce. Prema tradiciji, to znači  obožavanje Ganesha, koji je darovatelj mudrosti. U prenesenom značenju, prepreke nestaju kada se okrenemo mudrosti. Oni koji su rođeni u ovom sazviježđu su skromni, zahvalni, sretni, pridržavaju se dharme i imaju puno prijatelja.

Pročitaj  Srijeda – Ne vjerujte lažima

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.netAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email