Petak – Današnjim danom vlada zmija

Petak – Današnjim danom vlada zmijaOvim danom vlada bog zmija, a karakteristika zmija je što, između ostalog, hipnotiziraju svoju žrtvu. U starim mitologijama, zmija se prikazivala kao prvotni aspket materijalizacije bogova, a u indijskoj tantričkoj tradiciji, zmija je kundalini energija sklupčana u prvoj čakri. To je energija transformacije,  odnosno tko ne transformira seksualnost, ne može ni shvatiti bit napretka. Ipak, pošto civilizacija nije na tom nivou, ovaj dan često daje značajke koje su povezane s nižim energijama. Vlada novcem, prevarama, političkim lažima odnosno većina važnijih političara su rođeni u ovom sazviježđu. Malo onih koji su transformirali ovu energiju postaju najbolji psihoterapeuti ili duhovni aspiranti. U maloj spilji u Botswani pronađeni su tragovi koji ukazuju na ritual prinošenja žrtve pitonu prije 70 000 godina. Zmija je jedan od najstarijih, najmisterioznijih i najopasnijih simbola duševne psihe. Nalazi se u simbolima svih civilizacija pogotovo kod šamana, alkemiji, a u kundalini yogi je najvažnija energija transformacije i kamen spoticanja ove civilizacije koja ne razumije seksualnost, pa se prema njoj odnosi degutantno. Ono što se potiskuje postaje najveća neman uništenja. Zmija je jedan od najdubljih simbola i sastavni je dio mitologije i religije svih naroda, ona je bila lijek i otrov, a duhovni aspiranti su znali da ako tu energiju podcjene, ako je ne asimiliraju da će ona postati zaglavni kamen. U snovima može označavati simbol seksualnosti i odnosa prema seksualnosti, a katkada se javlja kao simbol inicijacije odnosno inicijacija je jedan od najvažnijih simbola u snovima.

Pročitaj  11 kuća dobitaka i društva smatra se pozitivnom iako je prepuna lažiAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email