Petak – Novo počinje s praštanjem starog

Petak – Novo počinje s praštanjem starogMjesec je prošao kroz sva sazvježđa i završava tranzit upravo u današnjem sazviježđu Revati kojim vlada Merkur, sazvježđe Riba, a popodne ulazi u sazviježđe Ovna koji je odličan za nove početke. Dakle, koja je poruka ovog sazvježđa? Mi svoje sudove donosimo na temelju naših osjetila i prošloživotnih sjećanja, ali na našu sreću, to su iskrivljeni zaključci. Zato je ovo dan koji govori o tome da moramo nadići intelekt i njegove zablude ili po učenju samkhye, intelekt se ne smije oslanjati na vanjske zaključke već na one koji se oslanjaju na Jastvo. Ipak, naša priroda nije ovo tijelo i zato ovaj dan govori da koliko god trauma bila duboka, ona je besmislena jer je vezana za osobnost koja se identificirala sa događajima i izgledom našeg tijela. Bez radikalne promjene mišljenja, nema sreće i ljubavi koje nisu i ne mogu biti vezane za tijelo koje je skup naših sjemenki budućih ljutnji i straha. Ljutimo se jer smo pod emocijom straha, a strah je kod velike većine jedina emocija s kojom se identificira jer ego je sami strah.

Pročitaj  Jedna od najvećih tajni svih drevnih tradicija je manipulacija "nižim centr...Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Pročitaj  Predodžbe o muškarcima i ženama
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email