Petak – Razlučujte i maknite se od oštrine

Petak – Razlučujte i maknite se od oštrine


Petak – Razlučujte i maknite se od oštrine

Današnjim sazviježđem vlada Sunce. Surya (Sunce) je središnja planeta i važan element u hinduističkoj astrologiji. Zanimljvo je i to koliko je sanskrta u našem jeziku poput riječi mater, tada, hora, kliješta, Vede ili vedeti, ili poput prezimena Suryan koje je poznato na Korčuli.
U vedskoj astrologiji Surya se smatra blagom planetom zbog svoje tople, suhe prirode. U današnjem sazviježđu, mlado Sunce pokazuje nezrelost kroz koju prolazimo u životu, a to znači da donosi  impulzivnost. Prvo se Sunce  prepoznaje kroz ego koji je odbljesak atmana ili Boga, ali što smo stariji što više pokazujemo zrenje, tako i Sunce u zalazu postaje sve lijepše i zrelije, prepuno boja ili afirmiranih aspekata u našoj duši gdje se ego napušta i krećemo se prema cjelovitosti (sazviježđe Uttara Ashada). Ono na što treba pripaziti u današnjem danu jest oštrina i kritika koju donosi ovo sazviježđe.
 
Narudžbe knjiga, cijena 75kuna: nikola@vedski-jyotish.net

Pročitaj  Dječja duhovnostAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email