Petak – Sunčeva najveća moć

Petak – Sunčeva najveća moć


Petak – Sunčeva najveća moć

  Sunce je glavni planetarni vladar ovog sazviježđa. Sunce se rađa u sazviježđu Ovna u Krittici, a dostiže svoj vrhunac u Uttara Ashadha (Strijelac i Jarac) ili današnjem sazviježđu. Suncu je ovo zadnje sazviježđe i zato je ono ovdje najjače. To znači da je ovdje sposobnost duše najveća, pa nije teško zaključiti pozitivnost ovog dana. Pošto je ovdje Sunce u svome vrhuncu, to znači da je  usklađeno s univerzalnom voljom, a time su sve akcije u svjetovnom lišene sudjelovanja ega i sebičnosti.  Takve akcije će biti podržane. Ovo je sazviježđe gdje se žrtvuje ego radi većeg dobra.
Budući da ova nakshatra leži u znakovima Strijelac i Jarac, kombinacija ekspanzivnog Jupitera i ograničavajućeg Saturna, predstavlja umjerenost i praktičnost. Ovaj dan je odličan za akciju i provođenja ideja.

Pročitaj  Božanske moćI spavaju u skrivenim kutevima naših bića

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.netAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Pročitaj  Arhetipske ljubavi
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email