Planetarni rat Marsa i Saturna krajem mjeseca

Planetarni rat Marsa i Saturna krajem mjesecaOčekuje nas planetarni rat Marsa i Saturna od 29.3. do 2.4.2020.
Pošto je ulazak Marsa u znak Jarca donio potres, nadamo se da će Jupiter koji krajem mjeseca ulazi u Jarca, ipak ublažiti ovu kombinaciju. Nadamo se da će tako biti i za svijet jer kada gledamo konstelacije, one vrijede za cijeli svijet, a natalne karte država pokreću ove kombinacije, kako je to bilo kod potresa kada se upalila kombinacija Saturn – Mars u karti Hrvatske. Ipak, kao što je Jung rekao, pošto ljudi nisu dosegli fazu razvijenog mišljenja, pa probleme  premještaju u projekcije, ovi događaji koji dolaze ustvari su stvar odbijanja čovječanstva da prihvati odgovornost samorazvoja kao smisla života koji je razlog zašto smo došli na ovu planetu. Većina živi na razini prve dvije čakre, ili narcisoidnosti.
Također, brzo smo zaboravili da su bili u konjukciji Saturna koji nosi asketizam  i introverziju s Ketuom koji nas usmjerava na duhovno, te Strijelac i Jupiter koji označavaju smisao. Oni su donijeli  svjetsku krizu i prinudni asketizam gdje smo zatvoreni u domove. Nije li to prisilna meditacija ili tjeranje čovjeka da ponovno razmisli o sebi? Životinje dijele ono što imaju, a čovjek ne dijeli s drugima ono što ima.
Nadamo se da ova kriza neće biti duga.
Konstelacije nisu poziv na strah nego na shvaćanje da ne možemo razmišljati na način: rekao je doktor. Točno je, rekao je, ali isto tako postoji i psiha. Potrebno je da bolest gledamo šire i o tome govore akupunktura i ayurveda. Čovjek ne može funkcionirati na principu: rekao je, jer kroz savjetovanja sam upoznao ljude kojima je doktor rekao da neće nikada hodati. Primjerice, jedna klijentica nakon takve dijagnoze je hodala, a i vozila bicikl od Slovenske Bistrice do Dubrovnika. Čovjek je neiscrpno bogatstvo i čudo koje nikada ne možemo tumačiti jednodimenzionalno. Ovo je odlično vrijeme da čovjek shvati da je razmak od dva metra danas prirodni razmak čovjeka koji uopće nema pojma o odnosima niti ga oni zanimaju. Oni govore o brojkama, a ne o ljudima. Pošto ova bolest ne napada djecu, a napada pluća koja u ayurvedi predstavljaju poremećaj kaphe ili djetinjstva, simbolički svatko od nas može vidjeti govor nesvjesnog.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Emocije i podsvijestAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email