Planetarni rat Saturna i Marsa i nakon toga lagano popuštanje

Planetarni rat Saturna i Marsa i nakon toga lagano popuštanje



Planetarni rat Saturna i Marsa dogodit će se 5.4. i trajat će jedan dan. Ovaj aspekt je bitniji iz jednog drugog razloga. Naime, ova kombinacija je stvarala pritisak od kraja drugog mjeseca pa sve do sada. Ona će sada polako popuštati jer Mars napušta Saturna s kojim je stvarao teško ratno stanje u kombinaciji Rahuom. Ipak, ponovno će se susresti Saturn i Mars u petom mjesecu kada opet može nastati određeni pritisak, ali nadamo se da neće biti toliko težak i da će nas blagosloviti Jupiter u Ribama koji ulazi sredinom četvrtog mjeseca.
Ono što je bitno pratiti jest ulazak Saturna u Vodenjaka krajem četvrtog mjeseca kada počinje drugačiji program kada možemo vidjeti da priče s kojima smo se bavili protekle dvije i pol godine, gube jačinu i problemi o kojima smo pričali više neće imati toliku važnost. Na jesen će se Saturn vratiti u Jarca, tj., stare teme s kojima se sada bavimo, ali neće imati više toliku snagu.
Mnogi bi željeli živjeti u jednostavnije svijetu, gdje postoje dobri i zli, ali to su utopije jer astrologija nas vodi u drugom smjeru, a to je razvoj osobnosti i spoznaje. Društvo je nešto prolazno, dok je osoban razvoj vječnost i sveti cilj čovjeka. Baviti se sobom stvara okruženje koje podržava priroda, dok bavljenje društvom stvara utopije. Saturn je onaj koji rastaljuje laž, a on je pokazao da kolektivizam vodi u utopije i velike žrtve. Saturn u znaku Jarca svakih 30 godina pokazuje čovječanstvu ono što je potiskivalo i kako je zaglupljivanje opasno kao i potiskivanje sadržaja duše. Slika Saturna koji proždire svog sina izražava ono što je Jung u početku pronašao na svom putu traženja duše. Astrologija shvaća Saturn kao strogog majstora zadataka koji poučava o ograničenjima i dužnostima.  Saturn uči da budemo u službi duše. Slika proždiranja sina odražava ideju da mu se otima ono što je srcu najdraže. Neplodna zemlja očaja, beznađa, zbunjenosti, kada se čini da nije moguća budućnost. “Ali moja duša mi se obratila i rekla: “Čekaj”, a Jung nastavlja: “Nitko se ne može poštedjeti čekanja i većina neće moći podnijeti ovu muku”. Tek kada psihološki shvatimo funkciju Saturna moći ćemo shvatiti njegovo pravo djelovanje.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Mlađak u Vodenjaku – probudi se! Živi!



Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Pročitaj  Postolar i vrag – što se skriva iza siromaštva?
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email