Pomrčina Sunca u Strijelcu – fokusirano stvaram bolju budućnost


U ponedjeljak, 14. prosinca u 17 sati i 18 minuta dogodit će se totalna, potpuna pomrčina Sunca na 23′ Strijelca koja je vremenski zanimljivo tempirana, taman uoči prelaska Jupitera i Saturna u znak Vodenjaka te njihovog spoja na početnom stupnju tog znaka, 21.12., a što ima posebnu važnost jer je Jupiter vladar ove pomrčine.

Sva ova nebeska kretanja simboli su velikih promjena, gotovo neizbježnih. Kao da nam govore da je vrijeme za pokret, za donošenje odluka kojima možemo stvarati bolju budućnost. Ne možemo više živjeti u kavezu u koji smo sami sebe zaključali, postaje nepodnošljivo.

Pomrčina Sunca u Strijelcu poziva nas da preispitamo svoja uvjerenja, da se zapitamo koja je moja istina? Je li to što mislim i izgovaram zaista moje ili je to program koji sam preuzela/preuzeo od roditelja, društva, odrastanjem?

Istina nam sada može pokazati put. Ono što je skriveno ispod tepiha izlazi van. Pokazuje se ono što jest. Suočavanje je neizbježno.

Možda imate neku želju, cilj, ali ne uspijevate ih ostvariti…

Možda ste zapeli u jednoj situaciji iz koje ne znate kako se izvući.

Nadamo se čudu izvan nas, da će se nešto tamo i negdje dogoditi i promijeniti našu stvarnost koja nama nije ugodna – riješit će se… No nije baš tako.

Svaka promjena počinje od nas, od našeg uma, od onoga u što vjerujemo, to je onaj početni korak.

Stoga preispitajte svoje misli, svoja uvjerenja.

Mislite li da je ljubav bol ili da ljubav obogaćuje?

Smatrate li da ne znate ili ne možete?

Pročitaj  Saturn/Mars – ne odustajem, unatoč svemu!

Nedostaje li vam motivacije zbog toga što mislite da ne možete ili ne zaslužujete bolje?

Inspirirajte sami sebe. Kroz ovu pomrčinu Sunca možete nešto naučiti, dobiti korisne informacije, voditi nadahnujući razgovor koji vas pokreće prema naprijed.

Bude se hrabrost i pokretačka energija. Tražimo i pronalazimo smisao koji nam daje upornost da se krećemo prema boljem.

Sada biramo samo ono za što se je vrijedno boriti.

Neke teme ove pomrčine mogu biti vezane uz religiju, vjeru, duhovnost, ksenofobiju, inozemstvo, zakon i pravne poslove, obrazovanje, spremnost da se upustimo u nepoznato i napustimo sve što je potrošeno, toksično, nepotrebno.

Što je dobro činiti?

– postavite jasnu namjeru za budućnost i vjerujte da je ostvarenje moguće

– vizualizirajte da ste na ciljnoj ravnini

– zapisujte svoje misli i osjećaje

– budite s onima i uz one koji vas mogu naučiti nečemu i doprinijeti vašem osobnom rastu

– gledajte što je dobro za vas u onome što se događa

– koje učenje, tehnika ili disciplina mogu doprinijeti vašem osobnom rastu?

– ne dopuštajte nikome da kontrolira vaš slobodni duh

– iskoračite u novo, nepoznato i ne dajte strahovima da vas u tome zaustave

Usmjerite svoju strijelu prema cilju!

Ne vjerujte svemu što čujete ili pročitate.

Nemojte biti isključivi, svaka isključivost je pokazatelj da izostaje ravnoteža (negdje ima previše, negdje premalo), osobito ako vas to ljuti i čini nemirnima.

Budite tragatelj za istinom, budite znatiželjni učenik života, otvorite se prema različitostima, odbacite predrasude. Saslušajte one koji misle drukčije od vas. Njegujte kulturu kompromisa. Pogledajte na okolnosti iz više perspektive.

Pročitaj  Merkurovi zapleti – nešto se neočekivano pokazuje i otkriva

U zdravstvenom smislu više pažnje posvetite kukovima, bedrima. Budite tjelesno aktivni, hodajte, vježbajte, meditirajte. Njegujte kulturu zdravog tijela, ali i zdravog duha.

I na kraju, ova pomrčina Sunca usko je povezana s pomrčinom Mjeseca u Strijelcu koja se dogodila 5. lipnja ove godine. Pogledajte malo unatrag i pokušajte vidjeti što ste u ovom razdoblju privodili kraju, što ste otpuštali, rješavali, čime ste se najviše bavili? Sada dolaze nove uvidi vezano uz te okolnosti.

Vir link

Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email