Ponedjeljak – Mjesec u Škorpionu

Ponedjeljak – Mjesec u ŠkorpionuMjesec u Škorpionu u  neće biti ugodan jer je Mars kao vladalac Škorpiona jako oštećen i napada, također Ketua, stoga bi trebalo pripaziti da što manje emocionalno reagirate na ono što vam se događa. Inače, teže konstelacije možemo osjetiti kao teško vrijeme, pritisak ili kroz neku težu situaciju s kojom se možete u ove dane susresti. Mjesec prolazi kroz danas kroz dva sazviježđa kroz Anuradhu i Jyesthu.
Mjesec će u prvom djelu dana biti u lakšem sazviježđu Anuradhi koja je dobra za prijateljstva, ali jača ljubomoru, dok popodne ipak, vlada teže sazviježđe i pored toga se Mjesec približava svom neprijatelju Ketu.  Jyestha nosi u sebi želju: biti najbolji, to je sazviježđe vlasti i moći u kojoj se Mjesec ne osjeća dobro. Humberto Maturana smatra da naše emocije, a ne razum, u svakom trenutku određuju naše ponašanje, te da prikrivamo emocionalnu pozadinu na kojoj zasnivamo naše argumente kada tvrdimo da se ponašamo racionalno.
S druge strane Jyesthom vlada ogromna zvijezda Antares. Ona je najsjajnija zvijezda zviježđa Škorpion i jedna je od četiri najsjajnije zvijezde u astrologiji. Ime dolazi od grčkog – onaj koji je poput Ariesa. Zbog crvenkaste boje podsjeća na Mars, pa od tuda dolazi i naziv. Maori je smatraju glavnom zvijezdom na nebeskom svodu. Inače, smatra se da će Antares za nekoliko tisuća godina doživjeti sudbinu Supernove. U svakom slučaju, pripazite na emocionalne rekacije ovih dana dok je Mjesec u Škorpionu.

Pročitaj  Emocije i bolestiAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email