Ponedjeljak – Novi početak i dan za zdravlje

Ponedjeljak – Novi početak i dan za zdravlje

Ovo je dan za novi početak. Kao što postoje dani za odmaranje, kao što postoje dani za povlačenje, tako postoje dani za započinjanje novih koraka.

Kako kaže Tennessee Williams: „Postoji vrijeme za odlazak, čak i kada ne postoji mjesto gdje biste otišli“.

Ovo je i dan liječnika. Ljudi se sve više vraćaju prirodi, zdravoj prehrani i radu na svom duhu tehnikama poput yoge ili drugih tehnika. Primjerice, reproduktivni organi, mokraćni putovi, pluća kao i bubrezi zaduženi su za emocije s kojima moramo biti oprezni, gdje u lošim vezama stvaramo predispoziciju da ti organi postanu bolesni . Kako je rekao Hipokrat: “Tko želi ostati snažan, zdrav i mlad, te si produljiti život, neka bude umjeren u svemu. Neka diše svjež zrak, neka njeguje i vježba tijelo, neka čuva hladnu glavu i tople noge, a bolesti neka si liječi postom, a ne lijekovima.” Ayurveda se zasniva na onoj staroj poznatoj rečenici Thomasa Fullera: “Bolje spriječiti nego liječiti.”

Pročitaj  Jupiter -nosioc pravog obrazovanja

Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email