Ponedjeljak- Simbol suze ima puno dublje značenje

Ponedjeljak- Simbol suze ima puno dublje značenjeVladalac današnjeg dana je Ardra.  Ona se nalazi u znaku Blizanca i njen vladalac je Rahu. To je kombinacija Merkura i Rahua (Sjevernog mjesečevog čvora). To je kombinacija intelektualnih osjećaja i strastvenog razmišljanjima. Božanstvo sazviježđa je ‘Rudra’, Bog uništenja i oluja (simbolički uništenje lošeg), a Ardra znači suza. Rahu je oduševljen željom i materijalizmom, što uzrokuje probleme za druge.
Dakle, priroda ovog sazviježđa su nasilne metode za ostvarenje želja. Stoga, ako se ne možete odvojiti od želja, bilo bi dobro vidjeti jesu li vaše želje nešto što je nametnuto od drugih ili su one baš došle od vas. U životu bi sami sebi mogli puno pomoći ako znate odgovor na to pitanje. Mnogo je želja u umu dok su u srcu jedna ili dvije, a one su ustvari vaš cilj života. Kako je rekao Buda: Tuga, strah, ljutnja, žaljenje, krivnja, zavist, planovi i žudnja žive samo u prošlosti ili budućnosti, u umu.
Dakle, simbolika planeta govori puno dublje. Iz simbolike je Vedanta izvukla filozofiju, i kolektivno nesvjesno znanje simbola pretvorila u iscjeljnje čovjekovog uma. U ovom tonu završit ćemo ponovno s Budom: Ako ne dobijemo što želimo, patimo. Ako dobijemo što želimo, patimo. Čak i ako dobijemo upravo ono što želimo, opet patimo jer to ne možemo zauvijek zadržati. Razlog tome je naš UM, on želi biti izvan promjene, bez bola, bez obaveze na život i smrt. Ali, promjena je zakon i pretvaranje neće promijeniti tu stvarnost.
Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.net

Pročitaj  Subota – Zrelost kao riješenjeAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email