Ponedjeljak – Stare ideje mogu biti preteča modernosti

Ponedjeljak – Stare ideje mogu biti preteča modernostiSazviježđe današnjeg dana je Vishaka. Njome upravljaju Indra i Agni koji simboliziraju moć, položaj i autoritet. Stoga, ovaj dan nosi osobine moći i autoriteta.  Poznato je da Vishaka sazviježđe simbolizira i svrhu. Također, ima i nekoliko drugih značenja, uključujući otrovnu posudu, razgranatu ili račvastu. Ovaj aspekt u pozitivnom daje vjeru tako da ovaj dan nosi u sebi ortodoksne ideje i modernost, a prilagodba modernim idejama još je jedna od važnijih osobina ovog dana ili poruka koju bi trebalo osjetiti više u simboličkom smislu. Primjerice, stare ideje religije o dobroti i pomaganju čovjek može primjeniti u modernom aspektu gdje se ljudima pomaže kroz učenje novih vještina jer ovim danom vlada planet Jupiter koji simbolizira učenje. Dakle, općenite ideje ne moraju biti ortodoksne, simbolika se samo pretvara u praksu.

Pročitaj  Za početak postavljam ti jedno pitanje. Znaš li što je ljubav?Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Pročitaj  Ponedjeljak – Bit je rasti prema slobodi
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email