Ponedjeljak – Želja i ljubav stvaraju djela

Ponedjeljak – Želja i ljubav stvaraju djelaOvaj dan možemo započeti citatom sv. Ignacija koji kaže da se ljubav pokazuje više djelima nego riječima, dok Lord Drewar u šali kaže da je ljubav ocean osjećaja u potpunosti okružen troškovima. Ipak, na kraju se možemo složiti sa Erich Maria Remarque: Nitko ti ne može biti toliko stran kao čovjek kojeg si nekada volio.
Ovim danom vlada sazviježđe Mrigashira koja je danas pod utjecajem Venere i pojačava važnost odnosa. Mrigashira nosi u sebi  sumnjičavu prirodu. Simbol je jelen, a on je šumska životinja. U snovima, šuma je Anima kao i jelen koji nosi u sebi žensku prirodu. S jedne strane Bikom vlada Venera, a Mrigashirom Mars. To je susret muškarca i žene u zaljubljivanju. Dakle, tema je zaljubljivanje koje je pod utjecajem Anime ili iracionalnog, pa je zaljubljivanje kao val koji se digne, a onda se osjećaji spuste i javi se sumnjičavost. Zaljubljivanje donosi velika djela, ali i iluzije. Oscar Wlide kaže: “Kad je čovjek zaljubljen, uvijek započinje tako što zavarava samog sebe, a završava tako što zavarava druge. To ljudi zovu romantikom.” S druge strane Geothe smatra da su želja i ljubav krila za velika djela. To je priroda Anime ili ženskog principa.

Pročitaj  Petak – Sloboda traži individualnost

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.net

 
 Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email