Ponedjeljak – Želja i ljubav stvaraju djela

Ponedjeljak – Želja i ljubav stvaraju djelaOvaj dan možemo započeti citatom sv. Ignacija koji kaže da se ljubav pokazuje više djelima nego riječima, dok Lord Drewar u šali kaže da je ljubav ocean osjećaja u potpunosti okružen troškovima. Ipak, na kraju se možemo složiti sa Erich Maria Remarque: Nitko ti ne može biti toliko stran kao čovjek kojeg si nekada volio.
Ovim danom vlada sazviježđe Mrigashira koje je danas pod utjecajem Saturna, te može donijeti propitivanje odnosa. Mrigashira nosi u sebi  sumnjičavu prirodu. Simbol je jelen, a on je šumska životinja. U snovima, šuma je Anima kao i jelen koji nosi u sebi žensku prirodu. S jedne strane Bikom vlada Venera, a Mrigashirom Mars. To je susret muškarca i žene u zaljubljivanju. Dakle, tema je zaljubljivanje koje je pod utjecajem Anime ili iracionalnog, pa je zaljubljivanje kao val koji se digne, a onda se osjećaji spuste i javi se sumnjičavost. Ipak, zbog djelovanja Saturna, sumnja može biti jače izražena. Zaljubljivanje donosi velika djela, ali i iluzije. Oscar Wlide kaže: “Kad je čovjek zaljubljen, uvijek započinje tako što zavarava samog sebe, a završava tako što zavarava druge. To ljudi zovu romantikom.” S druge strane Geothe smatra da su želja i ljubav krila za velika djela. To je priroda Anime ili ženskog principa.

Pročitaj  Nedjelja – Okrutnost ili samostalni put

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.net

 
 Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email