Postizanje "Zlatnog tijela"

Postizanje “Zlatnog tijela”

POSTIZANJE “ZLATNOG TIJELA”

Ramalinga Svamigal, indijski svetac i prosvjetljeni Učitelj (živio u 19. vijeku) u svojim djelima (“Božanska pjesma Milosti”) opisao je kako se postiže savršeno tijelo ili “zlatno tijelo”, ali i druge stadije duhovnog napredovanja. On je tvrdio da ukoliko se slijedi Božanski put i najnečistije tijelo podložno materijalnim okovima i truljenju, može postati vječno i neuništivo. Osjećanje Neuvjetovane Ljubavi i Samilosti te stalna usmjerenost misli ka Bogu, stadiji su koji dovode do prosvjetljenja.
Kada se strogom duhovnom praksom razvije univerzalna ljubav, tada tijelo, baš kao i duša, biva spremno da se u njega spusti Milost u obliku Svjetlosti. Kad se ovo desi, materijalno tijelo od nečistih elemenata preobražava se u tijelo čiste svjetlosti koje zrači zlatnom bojom. Svamigal je opisao svoj put do zlatnog tijela i dao određene opise njegovog izgleda.

Zlatno tijelo izgleda kao da je starosti oko 12 godina. Više nema fizioloških aktivnosti, prestaje potreba za hranom, varenjem, izljučivanjem i starenjem. Spolja ovo tijelo izgleda vanredno lijepo i oplemenjeno i na Suncu ne ostavlja sjenku. Koža postaje izuzetno nježna, svi nervi, mišići i tetive postepeno se opuštaju, a sve kosti, membrane i hrskavice postaju vrlo savitljive, a sva krv koagulisana. Mozak i svi njegovi dijelovi postaju oslobođeni, poput otvorene cvasti. Čitavim tijelom protiče nekakav eliksir. Lice postaje briljantno svijetlo. U blagom, osvježavajućem disanju ima istančanosti, nježnosti i mekoće, umilne i skladne. Unutrašnje suzne žlijezde obilno liju, Usta blago podhrtavaju, a uši su ispunjene melodijama. Čitavo tijelo je hladno, a svi njegovi vidljivi dijelovi sijaju od zanosa. Srce se nadima i širi od ljubavi.
Ego nestaje, isto tako mentalne i emocionalne mrlje. Čitavim bićem preovlađuje nježna, ljubavna, samilosna tišina. Rađa se žarka želja da se primi Božanska Milost. Svevišnja Ljubav ispunjava tijelo, koje služi kao svetilište božanskog života.
Kada su Ramalingini učenici pokušali da ga fotografišu, u tu svrhu doveli su tada čuvenog fotografa Mudalijara iz Madrasa. On je osam puta pokušao da načini fotografije Ramalinge, ali na fotografskim pločama vidjela se samo odjeća, bez ijednog dijela njegovog tijela. Jedan od njegovih učenika, Kandasvami Pilaj objasnio je da je Ramalingino tijelo već bilo preobraćeno u suptilnu svjetlost i otuda nije moglo da da odraz na fotografskim pločama.
Na suncu, njegovo tijelo nije pravilo sjenku. Da bi izbjegao nepotreban publicitet zbog ove činjenice, Ramalinga je bijelim čaršavom prekrivao glavu i blještavo tijelo. Uzimao je malu količinuh rane, jednom u nekoliko dana. Mogao je da čita umove drugih ljudi i redovno je izvodio čuda, kao što su iscjeljenja. Često bi nestajao na nekoliko dana.

Pročitaj  10 zlatnih savjeta japanskog slavnog doktora (105 g.)

Nadamo se da vam je ovih nekoliko činjenica o tome šta se sve može postići duhovnim radom na sebi, poslužilo kao podstrek da i sami u budućnosti budete sposobni doći u takvo stanje Božanske Milosti da postignete tzv. zlatno tijelo.
Naravno, osim ovog, postoje i druge vrste duhovnog napredovanja koje stvaraju drugačije vrste tijela, a o njima u nekom narednom tekstu.
Lijep pozdrav svim posjetiocima Utočišta!

Jasna Luminus –
Utočište – Sanctuary

Utočište je mjesto za sve one koji tragaju za fizičkim, mentalnim,emocionalnim i duhovnim zdravljem. Radim energetske tretmane, intuitivnu dijagnostiku tijela i duše,kao i mjesto stanovanja koje takodjer čistim od negativnih upliva.
Pročitaj  SHAUMBRA SIMPTOMI - DRUGI NASTAVAK USAMLJENOST I ČEŽNJA ZA DOMOM Evo i trećeg...
No Tab Selected
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email