Potraga za pravim partnerom

Potraga za pravim partneromKod zaljubljenosti nas priroda vara jer je želi da se razmnožavamo kako bi nastavila živjeti. Muškarac i žena mukotrpno rade za svoju djecu, a u drugom dijelu života ih priroda ostavlja da pronađu stvarnu ljubav nakon ispunjenja zadatka kako bi se susreli sa stvarnim razlozima zašto su u odnosu. Za to vrijeme mislili smo da tražimo pravog partnera, a tražili smo projekciju. U toj potrazi toliko puta povrijedimo sebe da u drugom dijelu života nemamo snage nastaviti graditi odnos. Idealan partner je iščezao, ostala je neutažena praznina koja se popunjava mnogim društvenim koktelima hedonizma i uživanjem u kratkotrajnim avanturama koje stvaraju sve dublju povrijeđenost.
Pravi partner postaje samo onaj koji razumije Sjenu, kako svoju tako i partnera, a nju je potrebno prigrliti. Svaki par se mora u toj Sjeni susreti s usamljenošću koju razotkriva Sjena.
Kako kaže, Elizabeth Lesser:
“Kako je čudno kada odbacimo ono što je bolno, nalazimo samo još boli, ali ako prigrlimo ono što je u nama – ako neustrašivo zavirimo u Sjenu – pronaći ćemo svjetlo. “
“Jednom, dok smo raspravljali o temi patnje”, rekao je Bill Moyers u svojim razgovorima s Campbellom, “spomenuo je  James Joyceu –  Igjugarjuk. Tko je Igjugarjuk? “Rekao sam, jedva, oponašajući izgovor.” Oh “, odgovorio je Campbell,” on je bio šaman plemena Caribou, Eskim u sjevernoj Kanadi, onaj koji je europskim posjetiteljima rekao da jedina prava mudrost živi daleko od čovječanstva, u velikoj usamljenosti, i do nje se može doći samo patnjom. “
Stoga, traži se projekcija, čista potreba onoga koji bi trebao ispuniti narcističke želje koje se lažno proglašavaju potragom za ljubavlju. Partnere ne zanima potraga za istinom,  a kako se može voljeti ako se ne prepoznaje partnerska Sjena u kojoj se nalazi svjetlost ili ljubav?
Svaki partner se boji usamljenosti koja leži u Sjeni, a da bi je prevladali u sebi moramo aktivirati arhetipa junaka ili hrabrost koja će prigrliti Sjenu u kojoj je smješteno i mnoštvo drugih laži o odnosu. Stoga, ono što vidimo kao vezu ustvari je nakupina strahova u kojoj je pomiješano sve ono što udaljava od prave ljubavi. Partneri se osvajaju, a to osvajanje zovu ljubav, dok nakon osvajanja gube interes za intimnošću jer ona je najveća enigma čovječanstva. U ljubavi nema mjesta za površnost u kojoj partneri govore da vole, a nakon toga napuštaju partnera. Normalno je da Zapad nema pojma što je ljubav. On prenosi s generaciju na generaciju narcističko voljenje puno povrijeđivanja, ne poznaje Sjenu,  a ona mu se razotkriva u golemim događajima poput današnjeg vremena u kojem ova Sjena postaje velika totalitarna neman. Pošto je ona neprepoznata i pošto je partneri ne vide niti razumiju, ne mogu shvatiti što je pravi partner.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Sindrom Petra Pana u današnjoj situaciji i u vezamaAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email