Praksa može riješiti veliku većinu problema

Praksa može riješiti veliku većinu problemaU poplavi metoda kojima smo okruženi, premalo je onih koji ih slijede do kraja. S druge strane, kada se pojavi problem u metodi koju radimo, ne znamo pronaći uzrok problema. 
Kako je dobro rekao Jung: Kada nisam znao što i kako dalje, povukao sam se i čekao dok ne pronađem pravi put o kojem bi mogao govoriti i pisati.
Često ne vidimo da iako usvojimo neku metodu, ne želimo priznati da nam ona potpuno ne odgovara, a previše smo lijeni da istražujemo i tražimo ono najbolje za nas, ono što dobivamo iznutra. Podcjenjujemo sebe i svoje mogućnosti, tako da smo izloženi neprestanom osjećaju nepovjerenja koji nas blokira u svakodnevnici.
Sve nas ipak zanimaju konkretni odgovori u životu, ali nam je praksa mrska. Što se tiče odgovora na najvažnija pitanja, naša glavna pitanja se vrte oko traženja idealnog partnera i odgovarajućeg zanimanja, što potvrđuju statistike. S druge strane, ako se vratimo na arhetipske strukture u našem nesvjesnom, onda su Animus i Anima naše projekcije budućih partnera, a arhetip djeteta stvara potrebu za obitelji. To su strukture koje projiciramo iz nas i tražimo ih u vanjskom svijetu. Sve što se događa poslije, a to je razočarenje u partnera i djecu, dolazi od razočarenja u naše unutarnje idealne slike. Ipak, mi kroz život bježimo od tih slika, a one znače nepovjerenje u sebe koje rezultira lošim poslom i svime onim što dolazi nakon toga. Dakle, rad na metodi i dugotrajna praksa, kažu: ako tako radimo na nečemu, bilo da se radi o programiranju, učenju jezika ili emocionalnih vještina, nakon dvije godine u umu ili na tjelesnoj razini u mozgu, stvaraju se nove neuronske strukture koje onda mijenjanju način mišljenja i ponašanja kod onih situacija gdje smo se bojali i koje su nam predstavljale problem.
Praksa meditacije na duže vrijeme daje povezanost sa sobom, a razgovor s partnerom dugotrajno kristalizira emocije koje ne možemo meditacijom dobiti, izvlačimo tako projekcije koje se tek onda mogu osloboditi, s kroz posao testiramo svoju osobnu moć kako ona ne bi bila projicirana na neki vanjski događaj u kojem tražimo izgovor za neuspjeh. Ovo Sveto trojstvo osnova je života. U meditaciji prolazimo kroz neuspjehe dugog meditiranjs i rastemo. U odnosu pronalazimo nesuspjehe uspostavljanja odnosa i rastemo tražeći nove pristupe. U poslu doživljavamo neuspjehe jer ono što je vrijedilo prije više ne vrijedi. Tri funkcije svijesti dok četvrta je sadržana u svim trima a to je strpljenje.
Nastaviti dalje i preboljeti početne dječje bolesti na dulje staze stvara promjene i mogućnosti za stvarnu promjenu.
Nikola Žuvela
 

Pročitaj  Mars/Saturn/Uran – iz kaosa se porađa nešto novo

 Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Pročitaj  Ljubav majstora Eckharta
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email