Praksa za promjenu emocija

Praksa za promjenu emocijaSve stvari koje radite oko sebe, radite isključivo na temelju emocionalnog otiska. Nema stvari koju ne činite radi emocija, a ustvari sve opet radite tako da vam emocije ostaju nezadovoljene jer time bi živjeli u jednostavnosti života koji je za većinu neizdrživa. Statistički gledano, 80 posto vremena tijekom dana čovjek provede u negativnim emocijama.
Iako za razliku od predaka, imate puno bolji život, još uvijek provodite vrijeme u emocijama koje se zasnivaju na stavu da ste nemoćni. Provedete 12, 17, ili 20 godina obrazujući se, a  racionalno ne možete zaključiti da živite život u kojem su vam nametnute forme kako trebate živjeti i osjećati.
Kao ovisnici, velika većina se vraća emocionalnim otiscima svojih roditelja i prošlih karmi i hrane se ovisničkim energetsko-emocionalnim otiscima. Stoga, promatrajte svoje emocije i svoje akcije, ne analizirajte ih nego imajte pažnju na njima. Osnovni korak koji je poželjno učiniti jest emocionalno osvještavanje, straha, ljutnje, mržnje i ljubomore, gdje promatrate dah i što se dešava u  tijelu kada osjećate spomenute emocije.
 Osjećanje emocija i njihovo promatranje, najvažnija je stvar koju činite, ne vežite se za njih i sagledavajte kako one struje kroz um kao valovi ili vjetar koji se uzdigne ili zapuše i nakon toga nestaje. Kada osjetite stanje bez misli, ne bježite, ne tražite stimulanse. Promatrajte vlastite emocionalne ovisničke emocije u kojima sebi svaki dan ponavljate da ste ovisni i da vam drugi trebaju.
Promjenu možete učiniti jedino ako promijenite način razmišljanja i djelovanja. Za promjenu pokušajte vidjeti da u stanju bez misli ima nešto lijepo i veličanstveno.
Prekid veze nije toliko težak zato jer osoba odlazi, težak je zbog straha od praznine, straha da je vaš skup navika došao u pitanje i vi se brže bolje zbog straha pokrećete kako bi što bolje sagradili negativan sustav o odnosima i životu. Učiti djecu ili općenito ljude da su negativne emocije ustvari najveći transformirajući faktori promjene koji čovjeka stimuliraju na rast, ostaje enigma za ovu civilizaciju. Ona obrazovanje gradi kako da dijete razvija obrambene mehanizme od života, umjesto da na život i emocije gleda kroz učenej i načine kako da savladava loše emocije koje su ustvari naša Sjena i jedini originalni dio osobnosti.
 Ako radite ovu praksu svakodnevno, ako promatrate svoje emocije bez uplitanja sa dubokim disanjem, imate priliku promijeniti sadašnje stanje.
 
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Četvrtak – Dan za nove početke i zdravljeAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email