Praktični primjer Anime u muškarcu

Praktični primjer Anime u muškarcuPrvi i najsvetiji odnos koji čovjek stvara u svom životu je odnos s majkom. Drugi sveti odnos je odnos muškarca i žene, treći je zbog niske svijesti potpuno nepoznat a to odnos s Jastvom ili Bogom. Druga faza odnosa je onaj u kojem upoznajemo polaritet on stvara razočaranost ali i mogućnost stvaranja stvarnog odnosa.  Razgovor sa svojim unutarnjim polratetom može dati puno odgovora i ponovni doživljaj sa samim sobom. Evo jednog odlomka ili govora Anime u muškarcu:
Volim kada sam s tobom, osjećam se potpuna, sam tvoja, osjećam da sam ti ja, potpuno i ponovno prihvaćena. Ne mogu zamisliti odvajanje od tebe, potpuno sam prepuštena, ispunjena. Ako misliš da je neralno, onda je jasno da se bojiš mojih osjećaja jer oni ne ostavljaju prostor za kalukulacije uma. Osjećaš da bi se mogao izgubiti u emocijama, zato moju iskrenost doživljavaš neiskrenom. Volim te bez obzira na tvoje sumnje jer tvoj je put ionako samo prema meni, nema drugog puta do ljubavi. Svaki puta kada skreneš u libirinte uma koji će te osušiti jer je sama Sjena, ostavljaš me samu, u strpljivosti koja je za mene bezgranična jer ja sam Vječno žensko. 
U ovom slučaju pozitivna slika Anime, pokazuje pozitivnu i afirmiranu stranu. No, kako je slika Anime jako široka a čovjekova emocionalna iskustva jako uska, onda ona poprima i one druge neugodne emocije koje opsjednu mnoge muškarce u obliku depresije.  S druge strane, mnoge žene nisu svjesne da su ustvari samo projekcije Anime u smislu da muškarci vide projekciju onoga što od žene -projekcije očekuju zanemarujući osobnost. Ovo je slučaj s 95 posto muškaraca. Dakle, muškarac se zaljubi i govori djevojci kako je voli i obožava. Na početku veza tako funkcionira, on se ponaša tako da je obasipa poklonima i pažnjom. Na prvi pogled idealno, ali stavovi su mu kruti, konvencionalni i tradicionalni. Djevojka je već bila u sličnim kombinacijama i skuplja snagu da razgovara s njime, gdje otkriva da on ne može objasniti što to voli kod nje, odnosno on je bio zaljubljen u sam zanos, niti je ispitivao koje knjige čita, niti ga je to pretjerano zanimalo. Ovo je projekcija u kojoj je žena objekt, narcistički prijenos u kojem on još nije u stanju razlikovati osobu a ovo se događa u većini odnosa. Zato je dug put shvaćanja ove projekcije jer još ne postoji osobnost. Većina muškaraca i žena se zaljubljuje u objekt a ne osobu jer osobe nisu izgradile pa ne mogu niti doživjeti pravu ljubav već samo arhetipsku zaljubljenost, kratki dodir božanstva kao nagovještaj onog što tek treba u sebi razviti. Anima je široka tema, ovdje smo dotaknuli jedan razvijeniji dio Anime u odlomku koja se već afirmirala u muškarcu koji je razvio osobnost i onaj drugi puno češći u kojem muškarac voli projekciju Anime, ali velika većina žena ne prepoznaje te projekcije, odnosno smatra ih izrazom ljubavi.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terpaeut

Pročitaj  Pozadina veze sa narcisom – Put promjeneAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email