Pratiti emocije kao rješenje | Vedski jyotish

Pratiti emocije kao rješenje | Vedski jyotish


Pratiti emocije kao rješenje

Vrlo važno je u našem svakodnevnom životu biti svjestan disanja, a kada nam se emocije jave u svijesti, moramo obratiti pažnju na njihovu kvalitetu prepoznajući i prihvaćajući emocije takve kakve jesu, bez opiranja i procjenjivanja.
Kada smo svjesni svojih emocionalnih stanja, vrlo je važno ostati prisutan. Vidite možete li precizno odrediti emociju koje osjećate i koje druge emocije je prate, a da se ne izgubite u struji misli koja prati te osjećaje. Probajte stvoriti otvorenost sposobnu osjećaja emocija takvima kakve se jave, odnosno budite u stanju prihvatiti njihovo postojanje.
Pokušajte dok doživljavate emociju isto tako osjećati da u vama postoji i spokojstvo, tako da ta emocija ne predstavlja filter koji utječe na vaše zapažanje već da ste prije potpuno svjesni tog osjećaja.
Pokušajte da vas emocije ne uvuku u svoju stvarnost. Primjerice, osjećate se depresivni i ta će vas emocija melankolije koja nastaje iz sebičnosti, uvući u depresiju i za vas stvarnost postaje depresivna. Emocije su kao valovi, one dođu i odu, a prisutnost u disanju je najvažnija jer nas uči pravoj stvarnosti u kojoj emocije dobivaju svoju pravu vrijednost tek kada su lišene površnosti s kojima se većina bavi i pridaje nevažnostima da upravljaju životima.

Pročitaj  Četvrtak – Ambicija i izbjegavajte svađe

jyotish savjetnik i terapeut

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.netAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email