Priča o ogledalu

Priča o ogledalu“Nekada davno živio je jedan kralj koji je imao jedan ogroman, čudan dvorac, iznutra čitav prekriven ogledalima – zidovi, podovi, plafoni, apsolutno sve. Milijuni ogledala.
Jednoga dana kada nikoga nije bilo u dvorcu odnekud dotrča neki pas i uđe u dvorac. Iznenađen nepoznatim mjestom, počeo se okretati oko sebe i na njegov užas shvati da je sa svih strana okružen mnoštvom pasa. Bili su svuda i bilo ih je bezbroj. S namjerom da se zaštiti od njih, pas im pokaza zube, no u istom trenutku i ostali psi pokazaše mu zube.
On počne režati kako bi ih zaplašio, kad na to svi psi oko njega također započnu režati.
Vidjevši to, pas je već bio sasvim siguran da mu je život u opasnosti i počne lajati. No čim je zalajao i ostali psi počeli su lajati na njega. I što je on jače lajao to su i oni jače lajali.
Sutradan ujutro dvorani su našli nesretnog psa kako leži mrtav. A bio je tamo sam samcat okružen s milijun ogledala. Niko se nije borio s njim, zato što nikoga nije ni bilo.
Ali on je vidio sebe u ogledalima i to ga je preplašilo do smrti. I kada je počeo borbu, odrazi u ogledalima su također započeli borbu. Uginuo je u borbi s milijun vlastitih odraza koji su ga okruživali sa svih strana.
Ako ne postoje prepreke unutar nas, ne mogu postojati ni izvan nas. Jer svijet je samo odraz onoga što je u nama. Svijet je jedno ogromno ogledalo.“
Nepoznat autor

Pročitaj  Srijeda – Odmor i pretjerane izjaveAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Pročitaj  Srijeda – Zrelost nije ozbiljnost
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email