Primjer karmičkog odnosa i Saturna

Primjer karmičkog odnosa i Saturna


Primjer karmičkog odnosa i Saturna

Kroz jedan jednostavan primjer, pokazat ću kako položaji u natalnoj karti govore o ponašanju i privlačenju onoga što je u našoj podsvijesti, ne radi toga da nam karma vraća učinjeno već da vidimo kako određeno razmišljanje ima posljedice.
Evo jednog takvog primjera. Leo je u natalnoj karti imao Saturna u sedmoj kući  i to mu je donijelo gubitke u odnosu. Gledajući karmički, Leo je u prošlom životu bio u puno veza, ali tri veze su mu bile jako bitne, odnosno to su bile osobe kroz koje je osvještavao sebe. Što bi to značilo?
Recimo, ego je kao kamen i zato se većina teško prepušta odnosu. Kad je jak ego, ponašate se tako da osvajate u vezi, ali ustvari se dokazujete i povrijeđujete druge osobe.
U ovom životu kada je Leo  susreo te osobe, sve do jedne su ga ostavile, osjećale su prema njemu neku odbojnost, ali i privlačnost. Izazivao je u njima nešto što ih je tjeralo na napadanje i vrijeđanje. Leo bi često govorio: zašto mi se to dogodilo, odnosno on nije mogao vidjeti da iz svojih nesvjesnih spremnika privlači upravo one emocije koje je sam sijao i sada su mu one trebale poslužiti kao pomoć kako bi osvijestio svoj drugi dio sebe. Tu bi se mogli zaustaviti jer daljnjim objašnjenjem ulazimo u karmu i dugove koje moramo otplaćivati. Važniji aspekt kod Lea jest što je shvatio kroz analizu snova i aktivnu imaginaciju da je u tim odnosima projicirao ustvari strah Saturna na partnerice kako od gubitka tako i osjećaj nemoći. On je davao da ne bi bio napušten, su prošlom života je od straha od napuštanja on napuštao partnerice koje sada njega napuštaju. Važniji aspekt je izlazak iz začaranog odnosa: moć-nemoć, sadizam-mazohizam, kontrol- ovisnik koju više radim na svojim radionicama. Pritom, ono što ljudi zaboravljaju, ne možete iz toga izaći tako lako jer ste naviknuti na mnoge ovisničke odnose i samokažnjavanje. Ovaj proces vas tjera van društva jer ljubav je aristokratska, ona se prepušta razumijevanju, a to znači da Saturn u sedmoj traži dublju promjenu koja je korijenima. Saturn osobu nauči da se potiskuje zbog straha od gubitka. Na taj način osoba u odnosu ne pokazuje svoje lice, što Leo ne vidi, odnosno pritisak od ostavljanja ili želja za kontrolom ustvari ga blokira za stvarni odnos. Tek kada je napustio strah od napuštanja i shvatio da se ne može prepuštati osobama koje imaju isti obrazac, ali onaj koji je imao Leo u prošlom životu, gdje osobe napuštaju od straha da ne bi bile napuštene, može shvatiti da je igrao ovu igru. Mnogima tako ostaje odnos nepoznat i nedokučiv, te velika većina ostaje uskraćena za ljubav i razmjenu.
Leu je osim rada na emocijama pomogla i meditacija koja mu je u ključnim trenucima dala snagu da izdrži i da ne pobjegne od neugodnih iskustava. Proći kroz iskustvo odnosa, kroz pozitivno i negativno, većinu plaši zato jer nemamo instrumente i znanje koje nam može otkriti detalje. Obično je jako dobra metoda da se nauči jyotish i kada počnete gledati mnoštvo primjera, vaša percepcija odnosa potpuno će se promijeniti. Počet ćete uočavati sljedove obrazaca, njihovu dubinu i onda počinjete shvaćati vlastito zavaravanje. Tada ste odgovorni za shvaćanje sebe gdje ostaje malo prostora za laž, ali ostaje veliki prostor za istinski život koji počinje duboko ispunjavati vaše biće
Jyotish pomaže u tome da ne zalutamo, da vidimo stvarnost svojih odnosa, a nakon toga da počnemo djelovati s obzirom na ono što smo donijeli iz prošlih života, a to znači nastaviti raditi na onome što još nismo dovoljno razvili.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut
 

Pročitaj  Srijeda – Emocije je potrebno spustiti u realno

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.netAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Pročitaj  Kratki pregled tranzita -loša komunikacija
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email