Primjer sna kroz jyotish i psihoterapiju

Primjer sna kroz jyotish i psihoterapiju


Primjer sna kroz jyotish i psihoterapiju

 Da bismo shvatili povezanost astrologije i sna evo jednog primjera. Dado je već neko vrijeme osjećao određeno nezadovoljstvo koje mu se pojavilo nakon incijacije u napredne tehnike. Pošto je prošlo godinu dana nakon inicijacije, ta mu je tehnika izvlačila melankoliju, nije znao u čemu je problem i zbog čega se odjednom melankolija pojavljivala. To je pripisivao tzv. jogijskim bolestima koje se inače javljaju u jednom trenutku čiščenja. Ipak, sanjao je jedan san u kojem mu se pojavila bivša djevojka s kojom je bio prije petnaest godina. Nije imao pojma zašto ju sanja jer je to bila kratka veza i nije bi s njom povezan.
 Upitao sam ga sjeća li se barem ičega  o njoj? Rekao je da jednom s njom bio kod astrologa, da mi je to ostalo u sjećanju, te da je ona bila izrazito hladna. Pogledali smo kratko njen datum i imala je Saturn u Raku u prvoj kući. On donosi zatvorenost, hladnu majku i teško pokazivanje emocija. Kada pogledamo kartu Dade, Mjesec u Jarcu simboliziraju melankoliju i hladni odnos s majkom. Često na terapijama se pronalazi ova simbolika. Jung  je proučavao astrologiju i tražio je pomoć zapadnih astrologa i jyotisha u Indiji.
Ovo je jedan primjer koji je Dadi ukazivao na to da nije očistio svoj odnos s majkom i on je isplivao pod utjecajem tehnika koje su izbacile ovaj problem. U ovom slučaju san koristi  simboličke slike kroz iskustva koja mogu doprijeti do njega.
Sljedeći san je bio da su mu bolesna jetra koja simboliziraju život, radilo se o njegovoj ogorčenosti na život ili ogorčenosti koju je imala majka.
U drugom snu je  razgovorao s doktorom, pojavio se veliki Puni Mjesec, s druge strane, njegova ogorčena majka.  Liječnik je bio arhetip čarobnjaka ili njegov Jupiter koji je bio odličan u njegovoj natalnoj karti koji ga je upučivao na puninu Anime – majke ili Punog Mjeseca, dok je majka u snu bila njegov inače loše postavljeni hladni mjesec tj. Mjesec u Jarcu. Dado je u razgovoru je pokazivao ogorčenost životom, poput one, o lošem životu na ovim prostorima. Kroz razgovor, Dado je shvatio poruku i pribjegavanju racionalnih objašnjenja koja su bila prilagođena njegovim negativnim stavovima. Na taj način je okrenuo smjer svog života i točno je mogao primijetiti kada se javljaju te emocije. Mijenjajući hladnoću u pristupu problemima pogotovo u svom odnosu to je donijelo napredak, ali i za njegovu partnericu jer kroz razgovor je i ona otkrila da je jednim manjim dijelom imala taj aspekt sa svojom majkom. Prilagodbe je bilo jer nemoguće je odmah mijenjati stvari, ali njihova veza je dobila na kvaliteti i razumjevanju. Otkrili su da su se skrivali iza hladnoće u smislu, meni ne treba pomoć, mogu sve sam/a koja je karakteristična za spoj Saturna i Mjeseca ili boravak Mjeseca u Saturnovom znakovima. Otkrivanje ovog spoja kako u snovima tako i u natalnom položajima mogu se otkriti suptilni stavovi koji potpuno kreiraju stvarnost. Snovi  koriste razne asocijacije, ali kada se usporedbe s položajima u natalnoj karti stvari postaju jasnije i toliko očite. To je novi put astrologije  i snova koju je započeo Jung, ali koju ne koriste psihoterapeuti i zato su u velikom zaostatku. Nažalost, nakon Junga mnogo njegovi nasljednici radi akademskog uspjeha nisu se bavili astrologijom pa je izgubljeno pedeset godina u ovom istraživanju. Ovo je samo jedan primjer i spajanje ovih znanja u jednu cjelinu put je novog otkrića koji će promjeniti poimanje psihoterapije i astrologije.

Pročitaj  Tko vjeruje u svoj put, nema potrebu dokazivati drugima da su svi ostali putevi pogrešni!

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.netAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email