PRIMJERI IZ ISCJELITELJSKE PRAKSE: KAD I KAKO PROŠLI ŽIVOTI UTIČU NA SADAŠNJI …

PRIMJERI IZ ISCJELITELJSKE PRAKSE:

KAD I KAKO PROŠLI ŽIVOTI UTIČU NA SADAŠNJI

Na vaše traženje počinjem sa serijalom tekstova iz iscjeliteljske prakse. Tekstove ću objavljivati onoliko koliko mi obaveze i vrijeme dozvole.

Ženska osoba, koja se inače bavi duhovnošću, obratila mi se zbog dugotrajnog nedostatka samopouzdanja i više vrsta strahova koji je prate dobar dio života. Njen problem su i konkretne blokade koje ima u određenim područjima života. Jedna od njih je rad s ljudima i svakodnevni posao na terenu gdje sreće veće mase ljudi što izuzetno negativno utiče na njen duhovni i fizički sklop.

Počela sam sa energetskim čišćenjem svih njenih tijela kako bi se uklonili prvo uzroci, a koji su najčešće u mentalnom, emocionalnom ili karmičkom tijelu. No, već tokom skeniranja koje smo obavile prije početka tretmana, stvari su se munjevito počele raspletati, a i sama sam bila iznenađena količinom informacija dobijenih iz vizija. Naime, prije početka rada osoba mi nije rekla ništa o svojim velikim teškoćama da zatrudni i dobije dijete. No, ta priča se počela raspletati onog trenutka kad sam tokom skeniranja dobila uvid u njena dva prošla života.
Digresija: Nerado gledam prethodne živote jer smatram da osobi na njenoj duhovnoj stazi to, u suštini, ne pomaže puno, osim kad se oni odražavaju na zdravlje ili razrješenje blokada u ovom životu.

PISAR U STAROM RIMU

Dakle, prvi prethodni život ova osoba je imala u doba starog Rima kad je bila niskorangirani pisar, bez porodice, stalno maltretiran od grupice vojnika Imperatorove vojske. On je, inače, bio slabašne fizičke građe, plave valovite kose s plavom bradom. Vidjela sam kako ga grupica od nekoliko vojnika tuče i izživljava se na njemu svaki put kad bi ga sreli na ulici. Jednom su pretjerali sve granice i nožem mu zasjekli reproduktivne organe da je ostao trajno osakaćen. Vidjela sam ga kako leži ispod nekog malog mosta, sav u bolovima i krvav. Jedan od vojnika koji je inače vozio carske kočije sažalio se na njega, jer nije odobravao ono što su njegove kolege radile. Došao je po njega i odvezao ga kočijom u jedno udaljeno selo i tako mu spasio život. No, sudbina je htjela da je poslije nekoliko mjeseci tim selom prošla ista ona grupica vojnika koja ga je maltretirala i tada su ga dokrajčili. Ubila ga je strijela odapeta u leđa (između plećki). Umro je u 34. godini života.

MALTRETIRANA ŽENA NA BLISKOM ISTOKU

Drugi prethodni život ova osoba imala je na Bliskom Istoku, prije 2 vijeka. Izuzetno nasilan muž koji ju je svaki čas tukao i doslovce silovao, učinio je da se u njoj stvori jaka mržnja prema svih četvoro djece koju je dobila tokom braka s njim. Vrhunac maltretiranja je bio kada su je optužili da je očijukala s drugim muškarcem i sasuli su joj neku vrstu kiseline na lice tako da je ostala osakaćena za cijeli život. Sve to uzrokovalo je da je u nastupu ogromnog očaja i mržnje jedno od svoje tek rođene djece bacila visoko u zrak i pustila ga da padne i umre. Ubila je i svoje drugo dijete dvije godine kasnije. Tako da je ovaj „brak“ preživjelo samo dvoje njene djece.

Pročitaj  Mentalitet koji donosi DOBROBIT i EVOLUCIJU

Posljedice u ovom životu: osoba 10 godina nije mogla da zatrudni iako su svi medicinski nalazi bili uredu a doktori su rekli da je nemogućnost trudnoće vjerovatno proizašla od „prevelikog truda“. Na kraju, uspjela je ostati trudna metodom in vitro i danas ima zdravu djevojčicu.

Sad se vraćamo na rimskog vojnika i užasna maltretiranja koja je trpio, a najviše odsjecanje reproduktivnih organa. To oštećenje se prenijelo kroz eterično tijelo u ovaj život odnosno trauma i spoznaja tog mladog muškarca da neće nikad moći da ima potomstvo prešla je i u sadašnji život. Ogroman strah koji je bio prikopčan na tu kompletnu matricu šokantnog života iz doba Rima pratio ju je i u ovom životu.

Pošto je odavno počela da radi na sebi, bavi se duhovnošću i traži odgovore na svoju situaciju, uspjelo joj je da sama počisti mnoštvo blokada, ali za ove podatke o prošlom životu nije znala, tako da nije mogla dokončati rad na sebi u tom segmentu. Zato je uvid u prethodni život, koji sam dobila putem svojih i njenih vodiča, bio od presudnog značaja da ona shvati šta joj je ustvari blokiralo put do potomstva. No, ne samo taj nego i život na Bliskom Istoku tokom koga je zamrzila svu svoju djecu još više je pojačao blok u nesvjesnom (podsvjesnom) dijelu njene psihe koja je doslovce vrištala protiv zatrudnjivanja.
Dakle, da je čekala da zatrudni prirodnim putem, to se vjerovatno zbog svih trauma iz prethodnih života ne bi desilo. Jedino je pomagala vještačka oplodnja, a i nju su morali pokušati više puta.

MUŽ – ZAŠTITNIK U OBA ŽIVOTA

Otud njena velika nesigurnost u današnjem životu, odsustvo samopouzdanja, neobjašnivi strahovi i masa drugih stvari koje je povukla iz prethodnih života. Kada smo skupa osvijestile ove nove informacije dobijene tokom tretmana, put do iscjeljenja nije više bio dalek. Sada zna na čemu treba dalje da radi, a pošto smo počistili negativne emocije iz emocionalnog tijela i neodgovarajuće životne stavove iz njenog mentalnog tijela, te počistili karmičke uzroke, sada je njen put puno lakši. U tome joj pomaže i njen suprug koji je, šta mislite ko? Upravo onaj vojnik koji joj je pomogao u prethodnom životu da pobjegne od maltretiranja rimskih vojnika. On je došao u ovaj život da joj bude suprug i da je štiti i čuva. Jer i kod njega je postojala grižnja savjesti što nije spriječio svoje kolege da se toliko izživljavaju na nemoćnom rimskom pisaru.

Pročitaj  Duhovnost počinje kada prestanemo nesvjesno u drugima gledati sebe – povlačenjem projekcija

Tokom razgovora, osoba mi je rekla da ona upravo tako doživljava svog muža i tačno zna da je to njegova uloga. Isto tako, potvrdila je još masu stvari koje joj se događaju u sadašnjem životu, a koje imaju veze s prethodna dva. Na primjer, u ovom životu uvijek je imala jaku gotovo neobjašnjivu potrebu da njeguje svoju kožu. I ima strašnu potrebu da joj koža lica uvijek bude savršeno glatka, čista i njegovana. Sreća pa je osoba u ovom životu izuzetno lijepe fizičke građe a posebno privlači njeno lice zbog njenog pomalo tajanstvenog pogleda, ali iz koga zrači toplina i nježnost.
Na kraju, osoba je izrazila potrebu da se kroz koji mjesec ponovno čujemo i nastavimo sa još jednom turom tretmana, dok se sve ovo što je urađeno u prvom turnusu „slegne“ kako na fizičkom tako i psihičkom i emocionalnom nivou.
Nadam se da vam je ovaj primjer poslužio da povežete neke tačke i nepoznanice u svom životu, a ako i vi imate slične blokade, možete se javiti pa da to pokušamo zajedno riješiti.

Lijep pozdrav svim posjetiocima Utočišta!

Jasna Luminus –
Utočište – Sanctuary

Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email