Projekcija ljubavi kroz Animu

Projekcija ljubavi kroz Animu” Lijepo je bilo u tvom društvu, zagrljaju, čarolija je trajala jer nikada istinski nismo bili zajedno, zbog ovog ili onog razloga. Živim u uvjerenju da nam se nije poklopilo, a toliko toga sam ti htio dati.”
Kaže se da Anima ima tisuću lica, čovjek vidi samo nekoliko. Zaljubljenost u projekciju, spas je za svakog čovjeka. Kada sam pogledao natalnu kartu ovog dečka koji izgovara gornju projekciju, njegova Venera u Ribama, egzalitarana, jasno je govorila o uzvišenom pogledu na ljubav. Venera u Ribama govori o najvećoj mogućoj ljubavi, ali ostali položaji u karti govorili su o projekciji.
Kada sam pogledao natalnu kartu partnerice, Venera u Lavu okružena hladnim Saturnom, a s druge strane Mars, postavilo se pitanje: Kako ova ženska osoba može dati nešto što ne posjeduje?Način voljenja te osobe nema puno veze s rečenim. Ona voli tako da ona povređuje i da bude povrijeđena i normalno je da ova žena nije vidjela rečeno. On nije mogao shvatiti da je nju ta ljubav privlačila samo onda kada je bila zabranjena.
Na ovaj ili sličan način mi izbjegavamo stvarne odnose, bježimo u projekcije preuveličavanja kojima vlada Anima.
Ženski princip ili Anima preuveličava i stvara često krivu sliku. Zato u mnogim religijama pronalazimo preuveličavanje. Pogledajmo kršćanstvo koje preuveličava ljubav, a Zapadnjaci su počinili najveća zvjerstva. Obično je preuveličavanje prisutno kada nam te funkcije najviše fali. Ovakva objašnjenja nisu popularna, kako za ljude koji su još u Edipovoj fazi razvoja, točnije, nacizmu, te za one koji su svoja ljubavna razočaranja pretočili u religioznost i onda veličaju nestvarnu osobu kako bi izbjegli suočavanje sa sobom, kao i za pesimiste gdje Anima postaje polaritet preuveličavanja razočaranja. Zato je pjesnik sklon biti u zanosu zaljubljenosti i ponorima razočarenja. Stvarna Anima kao da je neuhvatljiva, s tisuću lica, zato je potraga za ljubavlju umijeće koje ne voli jednostavne odgovore kao i jednostavne pristupe. Učestvovanje u odnosu najbitniji je faktor odnosa i ljubavi.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Arhetip Boga u obliku državeAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email