Projekcije voljenja

Projekcije voljenjaDa bismo objasnili projekcije voljenja pokazati  ću primjerom kako su zavaravanja duboka i teško primjećiva.
Deni je u svom burnom ljubavnom životu izdvojio tri ljubavi koje su naravno sve bile nesretne, kako to inače biva onaj tko voli projekcije često se susreće s prekidom jer tvrdi da voli više. Kada kažemo više, to znači manje u podsvijesti. Ustvari, on je volio osobe koje su bile sklone preljubima i možemo reći da je to dosta dugo i trajalo do prekida, njena zaljubljiva priroda koju nije htio vidjeti bila je sudbina koja je dovela do prekida, tako je bila s drugim i trećim odnosom. One su bile njegova projekcija onoga što je on smatrao da je ljubav.
  Anima ili podsvjesna žena u muškarca ima tisuću lica, one su ga samo naizgled izdale, one su bile njegova projekcija tisuću lica Anime, koje je obožavao. Ustvari njihova ostavljanja njega su ga boljele jer nikako nije mogao vidjeti sebe.
  On je bio zaljubljiva osoba, danas je ljubav usmjerio jednim djelom u svoju današnju partnericu, drugim djelom u sam život, diveći se prirodi i umjetnosti. Ako se vratimo na njegove prijašnje odnose, on ih je živio, nije bježao od tih projekcija, pokušavao ih je gledati svaki put iz drugog kuta. Biti zaljubljen u sebe i otkriti da si ti bio ta osoba je bolna, a upravo vraćanje na ono što nerazumiješ vraća ti uvid. Ti si bio taj koji je maštao o drugoj vezi i partnerica je bila njegova Sjena jer da nije tako, kako bi se mogao nastaviti zaljubljivati? Oboje su nosili tu Sjenu, kako bi prikrili želju za zaljubljivanjem i pažnjom ili nemogućnost da je ponovno ožive u odnosu zbog inferiornosti. Ljudske ljubavi su inferiorne i oni traže da budu voljeni, zato su neprestano u dobru i zlu i prosudbama, oni ne žele biti tvorci ljubavi i davanja. Onaj koji daje ne prosuđuje i zato se ne bavi pravdom i moralom što radi velika većina i zato su ljubavi nesretne. Bit je u tome da prihvaćanjem Jastva ili atmana mi postajemo tvroci, sam svaki dan stvaraš ljubav radi ljubavi, a ne radi prosudbe jer kad prosuđuješ vezan si za mišljenje drugih i oslanjaš se na društvo, nisi spreman za ljubav. Tvoje pitanje glasi kada si spreman? Onaj koji je u ljubavi ne osjeća teškoću već ispunjenje jer ima duboko razumijevanje i znanje koje je razvijao godinama postajući cjelina.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Prosvjetljenje kao konačni smisao života ima stotinu imena ali nijedno ga ne smj...Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Pročitaj  Četvrtak – Sloboda bez kompromisa
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email