"PROMJENA SE DEŠAVA ONDA KAD SAM SPREMAN/NA ZA NJU" Jedna od ranijih…

"PROMJENA SE DEŠAVA ONDA KAD SAM SPREMAN/NA ZA NJU"
Jedna od ranijih objava sa mog zida, ali sad čini mi se još više od pomoći kada su promjene svuda oko nas. Nadam se da će nekome od vas pomoći:

Pošto je promjena kontinuirana i jedina sigurna konstanta u našem životu, često nas iznenadi, čak i kad je pozitivna. Da bismo bili spremni na promjenu, trebamo umjesto straha od nje, usaditi novi program u svoju podsvijest, Time našim vodičima i samom Životu dajemo znak da nas počnu "pripremati", psihički i emocionalno, za izmjenu uslova življenja.
Dakle, novi program je: "Promjena se dešava onda kad sam spreman/na za nju". Pošto naši vodiči znaju kada će se promjena dogoditi, oni nas usmjeravaju da čistimo i oslobađamo se blokada ka promjeni, bez obzira u kom dijelu našeg bića se te blokade nalaze. Tako da, kada dođe vrijeme za bilo koju vrstu veće promjene u našem životu, mi smo na nju spremni.
Šta znači da smo spremni? To znači da kad promjena stigne, bez obzira da li nam je bila najavljena ili ne, te da li znamo da će se ona desiti ili ne, mi smo spremni da na nju odreagujemo emocionalno i psihički bez ikakvog opiranja ili negativnih emocija, poput straha, strepnje, nesigurnosti, osjećaja neizvjesnosti, itd…
Na promjenu reagujemo mirno, sabrano i s radošću. Istodobno, dobrobit ovog mentalnog i emocionalnog treninga je u tome što već u začetku promjene kojoj se nismo nadali, ZNAMO zašto nam se ona dogadja, drugačije rečeno, vrlo brzo osvijestimo uzroke promjene i njene daljnje pravce razvoja kao i implikacije koje će imati za naš život.
Ovo sam doživjela više puta u zadnje vrijeme, pa iako se ne sjećam tačno kada i koliko vremena prije promjene sam je počela ponavljati, uvjerila sam se da funkcionira i daje rezultat.
Pošto je promjena, ponavljam, stalna pojava u našem životu, dobro je usvojiti ovakav program u obliku stava ili ga ponavljati kao afirmaciju , tako da više ne budemo u "stanju drame" kada se opet desi nešto novo i neočekivano.
I kao što slika ispod kaže: "Strahuješ od promjene? Promjeni strah!"
Lijep i Svjetlošću obasjan dan vam želim!

Pročitaj  ARHETIPOVI - VRSTE (II dio) XI arhetip – STRAST Ovo je arhetip užitka te u svo...
Jasna Luminus –
Utočište – Sanctuary

Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email