Psihološki osvrt – tranzit nigreda

Psihološki osvrt – tranzit nigredaKako sam već najavio u prijašnjim postovima, obistinile su se jače mjere tj., kada je Jupiter ušao u svoj najslabiji znak Jarca. To je inače prva faza razvoja ili nigredo faza.
Tko jako teško proživljava ovo vrijeme znači da je u tom pojedincu na snazi spomenuto stanje odrastanja. Svaki narcizam stvara nacizam, a planete govore o kolektivnom stanju čovjeka. Dakle, ovo stanje možemo zvati lošim jer su Jupiter, Saturn i Rahu aktualizirali potisnuto stanje koje je nastalo iz spomenutog narcizma ili konzumerizma.
Gledajući alkemiju, alkemičar  ovo stanje zove blagoslovljeno. Naime, u duhovnim traženjima, pogotovo u budizmu, smatrali su ovo stanje najboljim za rast jer tek sada vidimo gdje smo, što smo i koji su naši stavovi. Ako radiš u kolektivu i trpiš zabrane, to je stanje svijesti koje je sada materijaliziralo tvoje stanje svijesti koje je vezano za kolektiv ili faza u kojoj tek osoba ulazi u nigredo kako bi se oslobodila društva. Kojim god putem krenuli, kako kaže Jung, kolektiv je izvor zla, jer put je čovjeka individualnost pa je jasno gdje nas usmjerava ovo stanje.
Primjerice, najbolji pojedinci u kolektivu postaju prijetnja, u kolektivu individualac je uvijek prijetnja. Kolektiv stvara ograničenja i potisnuća, guši kroz obrazovanje kreaciju, a da bi se doveli u ravnotežu, kolektivna Sjena ili Saturn svojim kosorom sada mete ljudsku glupost. Svaki pravi astrolog ili čovjek koji poznaje nesvjesno, susreo se s nebrojeno puno slučajeva u kojima je kroz analizu snova, ili tranzite vidio nečiju smrt. Pošto živimo na emocionalnoj razini petogodišnjaka, ne mogu ljudi shvatiti povezanost svijesti i materije. Kvantna fizika kao i psihoterapija su dokazale ovu povezanost, ali današnji čovjek ne može je vidjeti jer je potpuno hipnotiziran.
Ovo sada je najbolje razdoblje za tragaoca jer on vidi ono što drugi ne mogu. Saturn i Rahu vrše isporuku dubokih kolektivnih obrazaca koji se ponavljaju u tridesetogodišnjim krugovima Saturna i neriješeni povijesni problem narcizma ponovno  je vraćen da bude osvješten ili potisnut. Saturn je najviše udario na konzumente pa kroz ekonomiju radi stvarni problem, odnosno pandemija je razotkrila katastrofalne  desetljetne krpane rupe  jer on je demijurg, on vlada materijom koji najviše rastaljuje. Što je veća uronjenost pojedinca u kolektiv, to će sadašnji problem biti veći na Zemlji. Individualci su kroz  povijest uvijek zaobilazili ove probleme jer ne vibriraju na toj razini dok je kolektiv momentalno najviše zaražen strahom kojim vlada Saturn. Rahu je ovdje pojačivač događaja, on je napalm, raspršuje Saturnov strah duplo jače, kao i neznanje Jupitera koji sada nema snagu.
Zablude su skupe za one koji ne poznaju unutrašnjost. Kako je to opasno, pokazao je sociološki pokus u kojem su običnim ljudima u zatvoru dali moć da vladaju. Tada se vidjelo koliko je to opasno i što ustvari spava u samom čovjeku.
Najveća pandemija je strah ili Saturn, a putnik ga cijeli život uzima u malim dozama, dok su konzumenti sada dobili punu dozu, a alkemičari su rekli da ona tada postaje otrov.
Prihvatite život, vidite kakve su posljedice neiživljenog života. Ovo je vrijeme odrastanja ili nigredo faza koja govori da morate napustiti društvene norme. One su otrov za dušu.
Nikola Žuvela

Pročitaj  Što Zapadnjaka čini nesretnim?Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email