RAD SA PODSVJEŠĆU ili KAKO BRZO I EFIKASNO NEGATIVNE STAVOVE ZAMIJENITI POZITIV…

RAD SA PODSVJEŠĆU ili

KAKO BRZO I EFIKASNO NEGATIVNE STAVOVE ZAMIJENITI POZITIVNIM?

Pošto mnogi od vas pitaju kako očistiti svoje mentalno tijelo odnosno izbrisati negativne stavove i usvojiti nove, pozitivne, ponovno dajem tehniku koju sam dobila od svojih vodiča za obavljanje ovog procesa. Nadam se da će i vama pomoći onoliko koliko je pomoglo i meni.

Kao što znate, u našoj podsvijesti zabilježeni su kao u kompjuteru svi događaji od početka vašeg života, sve vaše misli i emocije,svi energetski otisci iz svih situacija u kojima ste ikad bili. I kao što također znate, mnoštvo njih ima oznaku „negativan“ bilo da se radi o životnom stavu, osjećaju ili našem djelovanju u prošlosti odnosno našim pogrešnim aktivnostima.A upravo su negativni stavovi i osjećanja ono što priječi našu manifestaciju željenog u današnjem svakodnevnom životu.

Dok sam tragala za najefikasnijim ali i najjednostavnijim načinom da promjenim svoje negativne stavove pohranjene u svojoj podsvijesti, shvatajući da ja ustvari nemam pojma koliko je toga ostalo negativno u mom podsvjesnom umu, kao i to da bi mi trebao cijeli jedan život da klasičnim psihološkim metodama detektujem sve njih, dobila sam konačno odgovor kako to uraditi.

Dakle, početak je uobičajen – umirite se sa 10.-tak udaha i izdaha primjenjujući takozvano trbušno disanje, kako biste osjetili da vaš udah iz stomaka pokreće i masira sve unutarnje organe isto kao i vaš izdah. Kada ste „oddisali“, počnite umirivati svoj um. Upotrijebite način koji je vama blizak za smirenje uma. Cilj je doći u theta stanje moždanih talasa (frekvencija našeg uma kada smo u meditaciji).
Potom, zamollimo svoje Ja Jesam Božansko Prisustvo (ili vašeg duhovnog učitelja ili bilo koji duhovni autoritet vama značajan) da nas vodi kroz proces čišćenja naše podsvijesti od svih negativnih stavova nakupljenih od početka našeg života, kojih nismo svjesni, a koji blokiraju našu današnju materijalizaciju namjera u cjelini.
Zatim, vidimo našu podsvijest kao dio našeg mozga i zapitamo svoje Prisustvo: pokaži mi koji negativni mentalni stav iz moje podsvijesti blokira materijalizaciju moje sadašnje namjere?
Vidite kako je vaš stav ispisan kao rečenica krupnim slovima na podlozi koja može izgledati kao obični papir ili kao vodoravni saobraćajni znak sa strelicom. Kada ste ugledali šta piše i to vrlo jasno (jer vaša podsvijest vam ga je napisala velikim slovima), iste sekunde zamislite kako vaše Božansko Prisustvo pruža ruku i vadi taj natpis iz vašeg podsvjesnog uma iza koga ostaje rupa. Odmah smislite koji je suprotni – pozitivni stav koji može zamijeniti ovaj negativni. Npr. ako ste vidjeli da je blokada vaše materijalizacije u današnjem trenutku vaš stav od ranije: „Ja sam slaba i nesposobna“ iste sekunde, dakle, brzo, zamijenite ga sledećim natpisom u svom umu: „Ja sam jaka i sposobna“ i vidite ga kao novi natpis koji je zablještao sjajnom svjetlošću na istom onom mjestu sa koga smo otrgnuli stari negativni stav. Zadržite se još na tom natpisu u svom umu, obasjajte ga sa još svjetlosti i osjetite zahvalnost što ste tako brzo i efikasno promjenili stav koji vas koči u životu.

Pročitaj  Tek sad sam vidjela da mi je Facebook poslao sljedeću obavijest: "Vašoj s...

Kada smo to učinili sa jednim, zamollimo naše Božansko Prisustvo da nam pokaže sledeći negativni stav koji koči materijalizaciju namjere koju ste postavili ovih dana, ali vam njena realizacija ne ide u stvarnosti. I onda ponovite postupak. Ako osjećate da možete još jedan takav stav „obraditi“ na isti način, učinite to.
Neka vam to postane svakodnevna praksa ili barem onda kad osjetite da vam materijalizacija namjera ne uspijeva.
Sretno u manifestovanju!
Jasna Luminus –
Utočište – Sanctuary

Utočište je mjesto za sve one koji tragaju za fizičkim, mentalnim,emocionalnim i duhovnim zdravljem. Radim energetske tretmane, intuitivnu dijagnostiku tijela i duše,kao i mjesto stanovanja koje takodjer čistim od negativnih upliva.
No Tab Selected
Pročitaj  VRIJEME JE DA POČNEMO ŽIVJETI IZ SRCA! Drage svjetlosne duše! Znam da je ovih ...
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email