RADOST JE TVOJA JEDINA SUŠTINA Kad se oslobodiš svih svojih zabluda o tome tko …

RADOST JE TVOJA JEDINA SUŠTINA

Kad se oslobodiš svih svojih zabluda o tome tko si zaista, kad shvatiš da je taj boravak u ljudskom tijelu bio samo jedna faza tvog vječnog postojanja, možeš samo da se smiješ i smiješ do besvijesti. Naime, shvataš kako su bile nepotrebne i glupe sve tvoje brige oko preživljavanja, porodice, tuđih mišljenja o tebi, svojih zemaljskih ljubavi, itd…Shvataš da je sve bilo samo igra i zato prestaješ brinuti o bilo čemu. Odjednom progledaš i znaš da je sve uredu s tobom i s tvojim životom. Sve što gledaš da se dešava na vani dio je predstave kreirane da bi se ti probudio/probudila. Zato, ako još ne vidiš iza zavjese predstave koju gledaš, potrudi se da je odgrneš i vidiš šta iza bine, iza zavjese rade glumci – skidaju svoje odore i maske koje su imali tokom predstave i odlaze kući.

Zato, draga dušo, budi se i shvati da je sve dio dobro režirane predstave i da se ova kosmička igra odvija na mnogim svjetovima ali i na mnogim nivoima Svjesnosti.

Kada to konačno shvatiš, najednom s tebe spadaju sve brige, sve emocionalne boli, sva opiranja životu takvom kakav jeste, i ispod svega toga otkrivaš najveće bogatstvo koje si cijelo vrijeme imao u sebi, a to je ISTINSKA, NIČIM UVJETOVANA RADOST. I ta radost traje 24 sata dnevno i ona je ta koja je rezultat tvog konačnog razumijevanja ovog svijeta, tvog uspješnog razotkrivanja igre koja se začela tamo iza zavjese. I sada je toj igri kraj. U takvom trenutku shvatanja tvoja prava priroda konačno izlazi vani i ti shvataš da si samo Radost koja klikće i pleše i uživa samo u jednoj činjenici – da je živa i da postoji. Ta Radost zna da UVIJEK postoji i da je vječna.

Pročitaj  KAKO IZGLEDAJU PROBUĐENI LJUDI? Pa, neki su muškog, neki ženskog spola. Možete ...

Zato, draga dušo, pokušaj zamisliti takvo stanje bivanja i takav način razumijevanja sebe i svijeta koji te okružuje. Ako samo načiniš prvi korak ka takvom pogledu na stvarnost, svi ostali će munjevito ići jedan za drugim i ti ćeš ubrzo potpuno svjesna hodati svojom životnom Stazom, ogromnim koracima. Po toj stazi vodit će te tvoja unutarnja Radost koja je u biti rezultat tvog dosegnutog nivoa Svjesnosti, a taj je Neuvjetovana Ljubav.

Želim vam što više Radosti u narednim danima i mjesecima jer za nju imamo itekako razloga!
Lijep pozdrav svima vama koji dolazite u ovo Utočište!
Jasna Luminus –
Utočište – Sanctuary

Pročitaj  ZA POČETNIKE NA STAZI SAMOSPOZNAJE Nekim ljudima ste previše... Rad na sebi im...
Jasna Luminus
Utočište je mjesto za sve one koji tragaju za fizičkim, mentalnim,emocionalnim i duhovnim zdravljem. Radim energetske tretmane, intuitivnu dijagnostiku tijela i duše,kao i mjesto stanovanja koje takodjer čistim od negativnih upliva.
No Tab Selected
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email