Rahu u sedmoj kući, astrološko i psihološko objašnjenje

Rahu u sedmoj kući, astrološko i psihološko objašnjenjePrvo ćemo objasniti astrološko objašnjenje Rahua ili Sjevernog mjesečevog čvora u sedmoj kući, a onda ćemo vidjeti što bi on mogao značiti psihološki.

Sedma kuća tradicionalno pripada pravnim obvezama, braku i poslovnim partnerstvima. Također, predstavlja druge ljude, kao i javni život.
Prisutnost Rahua u ovoj kući ne smatra se povoljnom jer  stvara sjenu u odabiru partnera, a ona se uvećava i pokazuje nerealne ljubavne odnose. Ova osoba se okružuje ljudima koji se čine prijateljski raspoloženima, ali zapravo nisu pouzdani. Osoba se suočava s problemima u braku i drugim partnerstvima što bi moglo rezultirati stvaranjem neprijateljskog okruženja. Ti ljudi ostaju nezadovoljni u vezama.
Međutim, ova bi pozicija mogla donijeti čak i nagle dobitke u parnicama s partnerom ako je dobro postavljen vladar sedme kuće. Priroda Rahua je da ruši tabue, čini izazove glavnim načinom i metodom u partnerstvu.
Psihološki gledano ovaj položaj donosi nerealnu strast i projekciju u partnerskom odnosu, ali i rušenje tradicionalnih vrijednosti.
Primjerice, osoba rođena u Škorpionu s Ketuom u prvoj i Rahuom u sedmoj kući, svodila je odnose na seksualnost i mnoštvo veza, a u svojoj pedesetoj godini osoba je i dalje odnose svodila samo na strast, gdje su se neprestano događali gubici. Drugi primjer je osoba s Ascendentom Vage koja je s Rahuom u Ovnu birala osobe koje su bile previše impulzivne jer Rahu pojačava djelovanje Marsa i njegovu agresivnost. Psihološka kompenzacija je neodlučnost, ona traži lažnog odlučnog partnera, a Rahu joj zamagljuje pogled i ona ustvari hoda s manipulatorom. Rahu joj vraća Sjenu i pokazuje da je sama neodlučna i da je ona toliko duboko otišla u taj program onesposobljavanja gdje je izgubila vezu s realnošću. Partner nije bio partner već je tražila Spasitelja. Treći primjer je muškarac koji je rođen u znaku Strijelca, a u sedmoj kući je imao Rahua s Venerom koja mu donosi partnerice koje mogu muškarca zavesti svojom jakom seksualnošću. On se oženio ženom koja je imala jaku seksualnost, ali je ona tu seksualnost koristila samo kada je on bio financijski moćan, a kada mu je posao propao, onda ga je kažnjavala jakom kritikom koja je bila neizdrživa toliko da mu je to jako utjecalo na fizičko zdravlje.
Kako vidimo, Rahu stvara obmanu, a ovim osobama ona dolazi jer su bile previše vezane za svoju narcističke stavove. Rahu razbija iluzije ili projekcije koje stvaraju kako se ne bi susreli sa stvarnim odnosima. Stoga, stvar je percepcije kako promatramo problem i njegovu manifestaciju. Iz uloge promatrača vidimo da su ove osobe zaglibile u pojednostavljenoj slici stvarnosti i pogleda na ljubav. Svoje stavove moraju promijeniti jer Rahu je više nego neumoljiv u manifestaciji onoga što je osoba duboko u sebi skrivala.
Nikola Žuvela
jyotish savjstnik i terapeut

Pročitaj  Što nam skrivaju fatalni odnosi?Autor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email