Rak – od žrtve prema odgovornosti

Rak – od žrtve prema odgovornostiRak je u jyotishu sinonim za žrtvu. Rak je nasljedstvo predaka koji su bili generacijama žrtve. Naime, majka ili  Mjesec je duša a kako bi svijet opstqo majka može nositi više težine odo ostalih. Ipak, u prvoj fazi razvoja Rakje žrtva poput migranata ali svaka žrtva nakon razočaranja postaje ljuta i nasilna zato jer želi ono što želi i  njegov gospodar – država – poslodavac – partner ali to ne dobiva jer čeka da se stvari primjene same od sebe.  Kao sinonim žrtve potrebno je znati kako se žrtve ponašaju. Čovječanstvo se ponaša kao Rak. Očekuje promjene da se dogode same od sebe a nakon razočaranja napravi demonstracije na kolektivnoj razini ili na individulanoj razini prekine vezu ali u svom drugom odabiru izabire ponovno onoga tko će ga ugnjetavati. Mnogi art filmovi su zasnovani  upravo na arhetipu žrtve ili Raka. Pošto je čovječanstvo žrtva sigurno je da će taj film prepoznati kao prihvatljiv i takvi filmovi  dobivaju oskara jer ne samo da se prepoznaju u tim filmovima sažaljenje je osjećaj krivnje u kojem mnogi ne vide da tim osjećajem su svjesni da ne donose odluke i prebacuju svoju nemoć na glavnog lika iz filma. To je potvrđivanje nepreuzimanja odgovornosti.
Dakle, radi se o patološkom odnosu gdje se Rak ili čovječanstvo odriče svoje osobnosti da bi pružio viđenje lažne slike u kojoj država-poslodavac-partner misli da vlada, odnosno oboje se osjećaju dobro u tom odnosu. Iako Rak ili čovječanstvo zbog terora može izgledati slomljeno, neće osvjestiti stanje žrtve u kojem se nalazi.
Rak ili čovječanstvo podčinjava se laska državi-poslodavcu-partneru, ali je podsvjesno prisutan kukavičluk i strah od osamostaljivanja i donošenja odluka. Rak ako prođe tu fazu može razviti najdublje emocije i shvatiti moć pasivnosti ili usmjerene stprljivosti poput meditacije u kojoj si pasiva a ustvari si najviše aktivan. Dubina Raka je u njegovoj duševnosti koji ostali znakovi nemaju ali on mora preuzeti odgovornost kako bi postao svjestan moći duševnoga.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  Hipnotička privlačnost žene | Vedski jyotishAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email