Rak – psihološki pogled | Vedski jyotish

Rak – psihološki pogled | Vedski jyotish


Rak – psihološki pogled

Rak je u jyotishu sinonim za žrtvu. Rak je nasljedstvo predaka jer je vladalac Mjeseca duša čovjeka koji je na zemlji žrtva i neprestano je ljut zato jer želi ono što mu njegov gospodar – država – poslodavac – partner  ne daje. Stvara demonstracije ili prekine vezu kako bi izabrao ponovno onoga tko će ga ugnjetavati, pa gleda art filmove koji su prepuni uloga žrtve koje tada nazivamo umjetničkim ili dobrim filmovima, potvrđujući svaki put svoje nepreuzimanje odgovornosti.
Dakle, radi se o patološkom odnosu gdje se Rak ili čovječanstvo odriče svoje osobnosti da bi pružio viđenje lažne slike u kojoj država-poslodavac-partner misli da vlada, odnosno oboje se osjećaju dobro u tom odnosu. Iako Rak ili čovječanstvo zbog terora mogu izgledati slomljeno, on nije svjestan stanja u kojem se nalazi.  Rak ili čovječanstvo potčinjava se, laska državi-poslodavcu-partneru, ali je podsvjesno prisutan kukavičluk i strah od osamostaljivanja i donošenja odluka. Izlaz Raka je prolzak kroz svoj ženski princip ili Božicu Hekatu koja je na dugoj strani Mjeseca, ona je ona tama ili smeće koje ona uzima i transformira. Dakle, uzimanje osjećaja kojih se većina srami i kadase one transformiraju Rak može razviti svoju višu stranu, ako prođe kroz tamnu stranu Mjeseca. Kada se žena suoči s tim izazovom, ona postaje sposobna za ljubav, Rak postaje sposoban davati duboke emocije. Zato je u njemu i tajna čovjekove opstojnosti. Bez ove ljubavi ne bi bilo majčinstva, ne bi bilo brige i zaštite, ali Rak to može postići tek kada se upozna sa Hekatom, ona je mnogima prestrašna jer većina se boji tih osjećaja ili transformacije nižih osjećaja: mržnje, ljutnje, posesivnosti. te emocije postoje u svakom čovjeku, ali one se zaobilaze, većini ljudi oni su smeće Hekate  i tako se izbjegava preobrazba. Znanje simbola i što oni skrivaju ostaju većini nedirljivi pa je shvaćanje emocija i kako one funkcioniraju tabu tema. Dodir s tamnim emocija jest dodir sa Sjenom ili prelazak u više stanje jer Hekata skriva blago transformacije ili tamnu stranu Mjeseca ili Raka.
Nikola Žuvela
jyotish savjetnik i terapeut

Pročitaj  O Jyotishu – Vedska astrologija i numerologija

Narudžba knjiga: nikola@vedski-jyotish.netAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email