Raspored planeta govori o vašim kompleksima

Raspored planeta govori o vašim kompleksimaTamo gdje su planeti ravnomjerno podjeljeni po karti, tendencija svijesti je da koristi razne vrste iskustava ili stečenih znanja kako bi svijet gledao iz šire perspektive, iz različitih kutova. Pojedinac se tada može uključiti u mnoga područja života, pronalazeći veze između mnogo različitih viđenja života. Ako svijest ima dovoljno jak osjećaj da vidi cjelovitost i dovoljno širine vizije da integrira ovaj raznoliki materijal, pojedinac čovječanstvu može dati neprocjenjive spoznaje.
S druge strane, kada je mnogo planeta sjedinjeno ili podijeljeno u sasvim određene kuće, tendencija svijesti ovisi o malo područja iz kojeg se crpi iskustvo što može dati dobrog znanstvenika, ali osjetiti će se nedostatak drugih područja života.
Recimo, neka osoba može biti odlična u intelektualnim razmišljanju, ali na ulici mu prilazi grubijana gdje ova osoba ne može adekvatno reagirati, puna je srdžbe i u svojim tekstovima se obračunava upravo s osobama kojih se boji jer nema tih elemenata u svojoj karti. Ova osoba bi trebala razviti neku fizičku aktivnost ili čak učestvovsti u sportu kako bi osjetila aktivni. Jung u svojoj natalnoj karti ima ravnomjerno raspoređene planete što znači da je skupljao isksustva iz različitih aspekata života: rada s klijentima, čitanjem različite literature, od filozofije, književnosti do alkemije ili religija svijeta, samostalnog slikanja, muzike, ljubavnih odnosa, aktivnog sporta, financijskih preokreta, do titula i zvaničnih priznanja. Zašto je  dobro imati u karti ravnomjerno raspoređene planete? Na ovaj način,također, se manje razvijaju kompleksi i neke probleme možete lakše objasniti ljudima.
Primjerice, dođete do psihoterapeuta koji je odličan intelektualac i teoretičar, ali s manjkom ljubavnih isksustva (manje vodenih i vatenih planeta) i pričate mu o ljubavnim iskustvima on će intelektualno odlično objasniti problem, ali imati ćete osjećaj da fali islustvo. Nitko ovdje nije kriv, osim razmještaj planeta gdje kad nešto fali u nama se javlja ljutnja prema onim ljudima koji nose upravo te elemente. Recimo neka osoba ima puno planeta u materijalnim znakovima i  kućama, druga ima u zračnim u 12. kući duhovnosti. Jedna i druga osoba smatra da je ovo drugo glupost, no, jedna i druga osoba će patiti od nedostatka onog što fali.
Zato je potrebna ravnoteža ukoliko vam planete nisu ravnomjerno raspoređene. Tamo gdje ih ima više imate šansu u tom području napredovati, a tamo gdje ih ima manje na tome je potrebno raditi. Jasno, potreban je bolji uvid u natalnu kartu, ali pokušajte i bez natalne karte vidjeti gdje ste u manjku i na tom području po radite.

Pročitaj  Životinje čudesni iscjeliteljiAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email