Razgovor s Animom

Razgovor s AnimomAnima u muškarca pokazuje svoju širinu i dubinu, pokazuje svoju tamnu stranu, ali i put kojim muškarac treba ići i kako je Anima šireg gledišta. Evo jednog primjera razgovora s Animom.
-Bila si tu cijelo vrijeme, ali nisi me upoznala s pravom Animom, zašto je nisam susreo?
-Ovaj svijet nije završetak. Htio bi granice, a ja sam bezgranična. Želiš li ograničenu ljubav, ženu koja je omeđena egom, onda je uzmi i pokušaj živjeti s tom djevojčicom.
-Ali uvijek mi se vraćaš s teškim mislima o zaljubljenosti, a iza tih misli si ti.
-Jesam volim zavađatu, volim poslati ljude u smrt s njihovim uvjerenjima jer me želite pojednostaviti strpati u vaše uske kalupe u kojima onda naposlijetku i umirete. Najljepša umjetnost traži predanost.
-Nevjerojatno, u drugima sam vidio tako lijepe odsjaje sebe, a pronašao sam muške djevojčice. Kakava me to zabluda snašla?
-Vidio si ono što ti je odgovaralo, htio si pojednostaviti moje prisustvo. Pokazao si tada da nisi predan, bio si plitak, upao si u taj žlijeb koji te progutao. Ne možeš tražiti ljubav, a biti kao drugi.
-Opsjedaš, ali zašto mi vraćaš te stare slike ili odnose, inferiorne osjećaje žena koje su me povrijedile?
-Zato jer još uvijek živiš u toj stvarnosti odnosa. One su tvoj način ljubavi u kojima si inferioran, sebe ne vidiš kao samostalno biće, kao centar iz kojeg se pokreće život. Tvoja slabašna projekcija dovela je i žene koje su imale jači Animus, bile su nezrele, ali ti si u njima tražio pravu ženu ili spasiteljicu. U što se ta žena mogla zaljubiti, što će ženi inferiorna osoba.
-Kritika ne oslobađa, savjet je bogom dan.
-Savjeti za inferiornost ne postoje. Otežavaš sebi život, pogledaj mogućnosti samo ovog dana, a ako ne osjećaš tu širinu i snagu, onda su tvoje tračnice uske, uskog gledišta i potpuno nezainteresiran da istražuješ.

Pročitaj  Nesvjesne memorije i preodgojAutor: Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut

Vir članka

O jyotishu objavljujem mnoge članke. Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog.
No Tab Selected
Oznake:
Ostavite vaš komentar
Komentar
Ime
Email